DK: A Hajógyári-sziget megmentése megmutatta, hogy az ellenzék csak közösen győzhet 2022-ben
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. október 1. csütörtök

Malvin ünnepli névnapját.
Holnap Petra napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva DK: A Hajógyári-sziget megmentése megmutatta, hogy az ellenzék csak közösen győzhet 2022-ben
DK: A Hajógyári-sziget megmentése megmutatta, hogy az ellenzék csak közösen győzhet 2022-ben PDF Nyomtat Email
2020 augusztus 07., péntek 15:06

Óriási felháborodást váltott ki az elmúlt hetekben, hogy a Hajógyári-szigeten óriási pusztításra készülődnek. Közel három hektárnyi fát akart kiirtani a kormány, és mindezt olyan cinikusan kommentálták, hogy Óbuda a fakivágások után “csinosabb”, “rendezettebb” lesz. A jogos felháborodást ebben az esetben példátlan összefogás követte: pártok, civil szervezetek, óbudai és nem óbudai lakosok jöttek el a Hajógyári-szigetre, hogy élőlánccal tiltakozzanak az értelmetlen pusztítás ellen. Nekünk az érintetlen ligeterdő kell és a Duna, ami a miénk, és amit nem vehetnek el tőlünk. Végül ennek az összefogásnak köszönhetően a kormány meghátrált.

A Demokratikus Koalíció szerint a Hajógyári-sziget esete jól megmutatta, hogy milyen sikereket érhetünk el együtt, együttműködve a hatalommal szemben. Meg kell tanulnunk nekünk is, és meg kell mutatni nekik is, hogy van hangunk, és van önálló akaratunk. És azt is, hogy velük ellentétben mi nem akarunk minden élőlényből, természeti kincsből pénzt kifacsarni, egyszerűen élvezni szeretnénk azt a nagyrészt érintetlen természetet, ami a város közepén megadatott nekünk. Mi, európai magyarok mindenkit arra buzdítunk, hogy közösen, egymás kezét fogva álljunk ki a jövőben, mert ha összefogunk, győzni fogunk!

dr. Kiss László
Óbuda-Békásmegyer polgármestere, Demokratikus Koalíció
blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások