Másfél milliárdot meghaladják a viharkárok, pedig még messze a nyár vége
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. január 20. hétfő

Sebestyén ünnepli névnapját.
Holnap Ágnes napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Másfél milliárdot meghaladják a viharkárok, pedig még messze a nyár vége
Másfél milliárdot meghaladják a viharkárok, pedig még messze a nyár vége PDF Nyomtat Email
2019 augusztus 06., kedd 10:12

Már a másfél milliárd forintot is meghaladják a viharkárok az idei nyári szezonban a biztosító adatai szerint. Július utolsó hétvégéjén a viharkárok összege meghaladta a 450 millió forintot, Zala és Hajdú-Bihar megye, valamint Budapest térségében történt a legtöbb káresemény.

Július utolsó és augusztus első hétvégén is a viharokkal, jégesővel és felhőszakadással járó szélsőséges időjárás, a hőség és a frontok nyár eleje óta váltogatják egymást és heti rendszerességgel érkeznek a nagy károkat okozó szélsőséges időjárási jelenségek. Még messze a nyár vége, de az Aegon Biztosító szerint a viharkárok már meghaladják a másfél milliárd forintot. Július utolsó hétvégéjén mintegy 450 millió forint kárt okozott az időjárás.

A biztosító amilyen hamar csak lehet, gondoskodik a kárszemléről és a kártérítési összegek utalásáról. Mintegy 6500 káreseményről van szó, az átlagos kárérték a biztosító statisztikái szerint 80 ezer forint.

Július utolsó hétvégéjén Zala és Hajdú-Bihar megye, valamint Budapest térségében történt a legtöbb káresemény. Vihar, jégverés, villámcsapás és beázás – ezek a leggyakoribb káresetek, amiért fizet a biztosító. Zalában július utolsó hétvégéjén a jégverés okozta a legnagyobb kárt.

A kisebb összegű károkat igyekszik szinte azonnal jóváhagyni és kifizetni a biztosító, míg a nagyobb összegű káreseményeknél néhány nappal hosszabb lehet a kárszakértői- és kárkifizetési folyamat, de a cég elsődleges törekvése, hogy minden biztosított a lehető leghamarabb és a lehető legegyszerűbb ügyintézés árán eljusson a kárkifizetésig.

Szabolcs-Szatmár Bereg megyében és Budapesten regisztráltak a legtöbb viharkárt, ha az idei teljes nyarat nézzük. Tizenhétezer viharkárt, 9600-at is meghaladó beázást, 4637 felhőszakadás okozta anyagi kárt regisztráltak, míg  villámcsapás 4500, jégverés pedig 2500 esetben okozott anyagi kárt, amelyre a lakásbiztosítások alapján kártérítést fizetett a biztosító.

Az Aegon a kármegelőzés érdekében az alábbi óvintézkedéseket javasolja ebben a viharos időszakban:

-        Rendszeresen ellenőrizzük az épületek tetőszerkezetét és a kerítések épségét. Gondoskodjunk a javításról, mert a megrogyott tető és kerítés sérülése nemcsak anyagi kárt okozhat, hanem az emberéletre is veszélyt jelent.

-        Húzzuk ki a konnektorból az elektromos berendezéseket, ha nem vagyunk otthon. A villám okozta elektromos zárlat kárt tehet a készülékekben és tüzet is okozhat.

-        Járműveinkkel parkoljunk fedett helyen, kerüljük a fával szegélyezett parkolóhelyeket.

-        Ne hagyjuk nyitva az ablakokat, ha aludni térünk, vagy elmegyünk hazulról.

-        Ne hagyjunk kint tárgyakat (kerti bútorok, grilleszközök, nagyobb szerszámok, játékszerek stb.) vigyük őket védett helyre.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

parkhotel

tel: +36-46-796-885
mobil: +36-70-450-4036
info@parkhotelmiskolctapolca.hu


mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások