Az LMP feljelentést tesz a Balatonakalinál történt nádirtás miatt
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. május 25. szombat

Orbán ünnepli névnapját.
Holnap Fülöp napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Az LMP feljelentést tesz a Balatonakalinál történt nádirtás miatt
Az LMP feljelentést tesz a Balatonakalinál történt nádirtás miatt PDF Nyomtat Email
2019 március 05., kedd 11:24

A Lehet Más a Politika (LMP) feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a Balatonakalinál történt nádirtás miatt. A párt nem csak azt vizsgáltatná ki, hogy a védett nádast ki vágatta ki, hanem az illetékes kormányhivatal tevékenységét is.
Az LMP feljelentést tesz a Balatonakali villaparknál történt védett nádas kiirtása miatt. A településen élők úgy sejtik, hogy az épülő villapark mögött mészáros Lőrinc érdekeltségei állnak. A feljelentés egyelőre ismeretlen tettes ellen szól, aki a védett növényzetet 150 méter hosszban és 8-12 méter szélességben tüntette el. Bár az illetékes kormányhivatal elindította a természetvédelmi bírságolási eljárást, de érdemi előrelépés nem történt ebben az ügyben. A párt a környezetkárosítás miatt tett feljelentése mellett vizsgáltatná a hatóság mulasztását is.

Az LMP szerint a védett környezeti értékekhez a barbár hozzáállás elfogadhatatlan. A zöldpárt szerint pont a kormány és a kormányközeli vállalkozók mutatják a legrosszabb példákat, így egyáltalán nem lenne meglepő, ha ebben a konkrét esetben is megjelenne a jogi felelősségük. A politikai felelősség viszont egyértelműen az övék: alaptörvény-ellenesen bánnak természeti kincseinkkel és szisztematikusan építik le a természetvédelmi apparátust.Kertész Z István

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások