Nyilvános lett a Momentum európai parlamenti választási programja
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. május 25. szombat

Orbán ünnepli névnapját.
Holnap Fülöp napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Nyilvános lett a Momentum európai parlamenti választási programja
Nyilvános lett a Momentum európai parlamenti választási programja PDF Nyomtat Email
2019 március 02., szombat 18:20

A Momentum bemutatta mivel képviselné Magyarországot az európai parlamentben


A Momentum európai parlamenti programja három területet emel ki. Erős, összetartó, jövőbe tekintő Európa építését, többek között közös európai hadsereggel, az euró bevezetését és az Erasmus-program bővítését.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke beszédében kiemelte: 15 évvel az uniós csatlakozás után azt látjuk, hogy hiába kaptunk több mint 12 ezer milliárd forintot az EU-tól, ennek hatásait nem érzik az emberek - kevesek vitték haza, amit sokaknak adtak.

„Magyarországnak nincs újabb tizenöt éve. Nincs időnk arra, hogy pénzt talicskázzunk az oligarchák számlájára. Nem tékozolhatunk el újabb másfél évtizedet arra, hogy vadászházak, kilátók és stadionok épüljenek kórházak, iskolák, és munkahelyek helyett. Mi azért fogunk dolgozni, hogy az EU-s pénzeket működő kórházakra, a kreativitásnak és csapatmunkának helyet adó iskolákra, a helyi kis- és középvállalkozásokra fordítsuk. Mert ez a magyar jövő három pillére: kórház, iskola, munkahely” – mondta Fekete-Győr András.

Cseh Katalin, a Momentum Európai parlamenti listavezetője szerint májusban arról döntünk, hogy jelenleg a kivándorlást fontolgató fiatalok Magyarországon vagy pedig külföldön látják-e majd a jövőjüket. „A választás tétje, Magyarországnak tud-e majd jövőképet kínálni mindazok számára, akik most nem látják az előrejutás lehetőségét. Hogy bízhatnak-e a jövőjükben azok a fiatalok, akik most aggódnak, hogy kapcsolatok nélkül nem tudnak majd boldogulni” – mondta

Donáth Anna, a Momentum alelnöke arról beszélt, ahogy a magyar politikában, úgy EP-képviselőként is azért szeretnének dolgozni a párt politikusai, hogy felerősítsék a hatalomnélküliek hangját. Azokét, akik nem urak akarnak lenni, akik nem a hatalom csókosai, akik csak tisztességesen, nyugodtan élnének a szülőföldjükön, vagy bárhol Európában.

Nemes Balázs, a Momentum szóvivője az európai biztonsági együttműködés kapcsán felhívta a figyelmet: Nem várhatjuk mástól, hogy megvédjen minket, a mi biztonságunk a mi felelősségünk. Mi momentumosok, mi magyarok, mi európaiak azt akarjuk, hogy közösen lépjünk fel a külső fenyegetések ellen és együtt védelmezzük kontinensünk békéjét és biztonságát.


Kertész Z István

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások