• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. szeptember 21. péntek

Máté ünnepli névnapját.
Holnap Móric napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Elrettentő büntetést kell, hogy kapjanak az állatkínzók
Elrettentő büntetést kell, hogy kapjanak az állatkínzók PDF Nyomtat Email
2018 július 04., szerda 12:01

Az elmúlt években a Jobbik számos alkalommal hívta fel a figyelmet arra, hogy elkeserítően nagy a baj az állatvédelem területén.
A napokban több bestiális eset is újra ráirányította a közvélemény figyelmét arra, hogy a Büntető Törvénykönyv állatkínzásra vonatkozó szabályozása közel sem elégséges. A Bács-Kiskun megyei Helvécián brutális módon lefejeztek egy kutyát, míg Zuglóban egy felismerhetetlenségig megcsonkított kutyatetemet dobtak ki.
Sajnos azonban csak az állatbántalmazások egy része kerül napvilágra, és kap nagyobb média figyelmet, de vajon hány és hány kínzás, bántalmazás történik naponta, amiről szinte fogalmunk sincs?
A jelenlegi szabályozás súlyos kritikáját mutatja, hogy a legkegyetlenebb állatkínzások elkövetőit a jelenlegi Btk. szabályozásunk alapján maximum 3 év szabadságvesztés-büntetésre ítélheti a bíróság. A gyakorlatban az állatkínzók, állatgyilkosok az esetek többségében csak felfüggesztett szabadságvesztés-büntetést kapnak. A legbrutálisabb állatgyilkosnak is csak néhány hónapra kell börtönbe vonulnia.

Egyértelműen kijelenthetjük tehát, hogy a jelenlegi szabályozásnak nincs semmiféle visszatartó ereje, amely megfékezné az állatkínzókat. Az állatvédelmi törvényeket meg kell reformálni. A Büntető Törvénykönyv állatkínzásra vonatkozó szabályozását szigorítani kell. Az állatok hathatósabb védelmének érdekében, minden lehetséges formában küzdeni fogunk.

Dr. Fülöp Erik, a Jobbik országgyűlési képviselője

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások