DK: Tarthatatlanok a területi különbségek
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. október 21.

Orsolya ünnepli névnapját.
Holnap Előd napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva DK: Tarthatatlanok a területi különbségek
DK: Tarthatatlanok a területi különbségek PDF Nyomtat Email
2017 november 25., szombat 18:43

A KSH szerint a havi nettó átlagkereset Magyarországon 200 ezer forint. Az átlag azonban csalóka: mögötte iszonyatos különbségek húzódnak meg. A fővárosban a nettó átlagkereset 246 ezer forint, Budapesten kívül viszont nincs olyan térsége az országnak, ahol ez az érték elérné a 200 ezret; Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében például még 135 ezer sincs. Mintha nem is egyazon országról volna szó. Magyarország darabjaira hullott. 

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány területfejlesztési politikájáról sokat elmond, hogy a fejlesztési miniszter éppen a legrosszabb helyzetben lévő Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik választókerületének képviselője. Az Unióból bőkezűen érkező fejlesztési források elosztása során nem a fölzárkóztatás a fő szempont, hanem hogy azok minél nagyobb arányban kerüljenek a Fideszes haverokhoz, és minél nagyobb részüket el lehessen lopni. Jól mutatja ezt az a tény, hogy Magyarország csúcstartó az OLAF, az EU csalás elleni hivatala által évente indított vizsgálatok számát tekintve.

A DK a kormányváltást követően az uniós források célszerű és tisztességes fölhasználásával, méltányos jövedelem- és ösztönző fejlesztéspolitikával megkezdi az elmaradott térségek fölzárkóztatását, a szétesett ország kiáltó területi egyenlőtlenségeinek fölszámolását.

Összehozzuk Magyarországot.

Molnár Csaba
ügyvezető alelnök, EP képviselő
DK

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások