DK: A Kúrián is veszített a Felcsúti Fociakadémia
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. október 21.

Orsolya ünnepli névnapját.
Holnap Előd napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva DK: A Kúrián is veszített a Felcsúti Fociakadémia
DK: A Kúrián is veszített a Felcsúti Fociakadémia PDF Nyomtat Email
2017 november 15., szerda 12:07

A Kúria a Demokratikus Koalíció keresetére jogerős ítéletben kötelezte a felcsúti focialapítványt, hogy közérdekű adatként adja ki, mire költötte a társasági adó terhére kapott támogatásokat. Az alapítványnak és minden, a DK-val hasonló ügyben perben álló sportegyesületnek büntetőjogi következményekkel kell szembenéznie, ha továbbra is megtagadják a hozzáférést a közérdekű adatokhoz.

A sportcélú tao-támogatások összege és fölhasználása valamiért Orbán Viktor legféltettebb titkai közé tartozik. A miniszterelnök indítékait nem ismerhetjük, ám azt tudjuk, hogy az október 23-i beszédére hallgatóságot szállító buszok között például jónéhány viselte a felcsúti Puskás Akadémia emblémáját. Joggal merült föl tehát a gyanú, hogy e szállítás költségeit is a támogatásból fedezték.

A Kúria ítélete nem csak azért fontos, mert így nem lehet tovább titkolni, hogy a lerobbant egészségügy, a lepusztult oktatás és a kirívóan nagyarányú szegénység hazájában milyen irdatlan összegek és milyen képtelen célokra jutnak a sportegyesületekhez a miniszterelnök beteges sportmániája következtében. Ennél is fontosabb, hogy az ítélet újra rávilágít: a Fidesz erőfeszítései a jogállam független intézményeinek bedarálására nem jártak teljes sikerrel, a bíróságok a kormánypárt erőteljes nyomásgyakorlása és megannyi támadása ellenére is nagyrészt őrzik függetlenségüket.


Ráczné Földi Judit
elnökségi tag, DK

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások