• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 18. szerda

Frigyes ünnepli névnapját.
Holnap Emília napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Kész a DK bulinegyed-javaslata - Megkérdeztük a lakókat, hogy mit akarnak a bulinegyedben
Kész a DK bulinegyed-javaslata - Megkérdeztük a lakókat, hogy mit akarnak a bulinegyedben PDF Nyomtat Email
2017 szeptember 30., szombat 06:39

Erzsébetváros-Terézváros országgyűlési képviselőjeként kérdőíves felmérést végeztünk arról, hogy milyen bulinegyedet szeretnének a kerületben élők. Természetes, hogy a bulinegyed fontos ékköve a városnak, amelyet nem szabad ellehetetleníteni, de szükség van a szabályozására, hogy ott ne csak bulizni, hanem élni is lehessen.

 

A kérdőívet minden belső-erzsébetvárosi postaládába eljuttattuk, arra több, mint 1000 ember válaszolt. A válaszadók elsöprő többsége, 96%-a támogatja, hogy legyen következménye annak, ha egy vendéglátóhely nem takarít a bejárata előtt. 94% mondta azt, hogy ingyenes nyilvános WC-kre van szükség a kerületben. 90% vélte úgy, hogy a bulinegyedben megtermelt központi adókból többet kellene a bulinegyed élhetőbbé tételére fordítani. 80% értett egyet azzal, hogy módosítani kell a dohányzásról szóló törvényt, hogy a bulinegyed vendéglátóhelyeinek lehessen elkülönített dohányzószobája, hogy ne mindenki az utcán dohányozzon.

 

A Demokratikus Koalíció azt szeretné, ha a bulinegyed az “élni és élni hagyni” elvén működne tovább, ezért a lakók véleményét elküldte a kerület önkormányzatának. A DK szerint biztosítani kell, hogy megférjenek egymás mellett a romkocsmák és az otthonok, egy európai nagyvárosban egyik sem lehet fontosabb a másiknál.

 

Oláh Lajos

a DK országgyűlési képviselője

Erzsébetváros-Terézváros

 

A teljes eredmény itt érhető el: http://7kerforum.hu/eredmeny.html

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások