• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 18. szerda

Frigyes ünnepli névnapját.
Holnap Emília napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Demokráciapróba lesz a közgyűlésen
Demokráciapróba lesz a közgyűlésen PDF Nyomtat Email
2017 szeptember 19., kedd 20:32

Demokráciapróba lesz csütörtökön a miskolci közgyűlésen: a demokrácia akkor állja ki a próbát, ha a képviselők napirendre veszik az Ifjúsági Ház ügyében benyújtott előterjesztést.


Mindezt dr. Simon Gábor, az MSZP frakcióvezetője jelentette ki kedden Miskolcon. Hangsúlyozta: „minden normálisan gondolkodó képviselőnek” kötelessége, hogy támogassa az előterjesztés napirendre vételét.

A közös ellenzéki sajtótájékoztatón dr. Tompa Sándor önkormányzati képviselő elmondta: önálló képviselői indítvány útján szeretnék elérni, hogy maradjon a helyén az Ifiház, ne költöztessék azt sehova.

Mint ismert, Miskolc fideszes vezetésű önkormányzata júniusban döntött arról, hogy elköltözteti jelenlegi helyéről a város ikonikus intézményét, az Ifiházat. Az MSZP viszont inkább fejleszteni szeretné azt, ezért aláírásgyűjtési akciót indított az intézmény megmentéséért. Az ügy mellé felsorakozott a teljes miskolci demokratikus ellenzék, egyhangúan követelve a döntés visszavonását.

A szocialisták érvelése szerint máshol is el lehetne helyezni az intézményt, például a volt kereskedelmi szakiskola Csengey utcán található egykori ingatlanában. Azzal ugyanis a várost hetedik éve vezető Fidesz képtelen volt bármit is kezdeni, az épület lassan teljesen az enyészeté lesz.

Mindezt kedden újra hangsúlyozta dr. Simon Gábor. Leszögezte: az épületbe inkább a rendészetet költöztessék, ne pedig az Ifiházat. „Kriza Ákos polgármester láthatóan el akarja kerülni, hogy a testület megtárgyalja az Ifiház megmentése érdekében előterjesztett javaslatot. Márpedig erről szavazni kell, s tisztességes képviselő ebben az ügyben csak egyféleképpen szavazhat” – hangoztatta az MSZP frakcióvezetője.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások