• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. március 24. szombat

Gábor ünnepli névnapját.
Holnap Irén napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Meg kell védeni a miskolci oktatási és kulturális intézményeket, és szélesre kell tárni a felsőoktatás kapuit!
Meg kell védeni a miskolci oktatási és kulturális intézményeket, és szélesre kell tárni a felsőoktatás kapuit! PDF Nyomtat Email
2017 augusztus 10., csütörtök 18:11

A miskolci városvezetés is forráshiányra hivatkozva szüntetné meg a város kulturális életének egyik szimbólumát, az Ifiházat. A miskolci LMP szolidaritási petícióval tiltakozik, és bemutatta a megújuló oktatáspolitika programját is.
A Borsod megyei LMP is csatlakozik ahhoz az ötpárti összefogáshoz, mely a helyi szakszervezetekkel karöltve az Ifiház eredeti funkciójának megőrzését tűzte zászlajára. A petíció kezdeményezői a kultúra és az oktatás szolgálatában tartanák az épületet.


Az LMP megújuló Magyarországán alapjaiban reformálná meg az oktatást: megvédené az oktatási intézményeket a gátlástalan központosítástól és visszaadná őket minden önkormányzatnak, amely igényt tart rá. Miskolc városa is jobban járna vele, ha visszakapná iskoláinak fenntartói jogát, ennek sikeréhez pedig megfelelő állami forrást kell biztosítani.


Az LMP szerint az oktatást az érintettekhez legközelebb, a helyi közösségek bevonásával kell megszervezni, ezért a pedagógusok és a szülők egyetértése nélkül a megújuló Magyarországon nem lehetne iskolaigazgatókat kinevezni. A párt helyreállítaná az egyetemek autonómiáját is: az egyetemek szabadsága annak kulcsa, hogy minél többen tanulhassanak és minél jobb eredményeket érjenek el. Ezért az LMP a költségvetés minden 100 forintjából 20 forintot oktatásra költene. Az ingyenes diplomaszerzés lehetősége ezzel megnyitná a felsőoktatás kapuit, amely a vidéki egyetemek fenntartható sikerének alapvető feltétele.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások