• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. szeptember 19. szerda

Vilhelmina ünnepli névnapját.
Holnap Friderika napja lesz.
Főoldal Közélet Barangoló 34. Szüreti Napon mulattunk Kisgyőrben
34. Szüreti Napon mulattunk Kisgyőrben PDF Nyomtat Email
2017 október 01., vasárnap 13:00

A kis bükki falu apraja-nagyja, - ahogy ez minden ünnepen történik - a testvértelepülések képviselői, a szomszédos falvak polgármesterei is eljöttek, hogy együtt ünnepeljenek. A csodálatos, verőfényes napsütésben felvonultak a huszárok, Bíró Uram mulatságra hívta a résztvevőket, egymás után léptek föl a néptánccsoportok, daloskörök, férfikórusok.

 

Mielőtt azonban kezdetét vette a szüreti mulatozás, Kékedi László polgármester szólt az egybegyűltekhez, s elmondta, hogy azért is fontos ez az idei ünnep, mert egy rég várt beruházás fejeződött be a településen, 40 millió forintból megújult a központi konyha, amely ellátja az iskolát, óvodát, időseket, s amelyhez az önkormányzat 11 millió forintot tett hozzá. - "Külön köszönöm a képviselőknek, a konyha dolgozóinak, hogy a felújítás alatt is helyt álltak, valamint Emőd és Bükkaranyos polgármestereinek, hogy besegítettek a nyári ellátásba." - mondta.

 

 

Tállai András, miniszterhelyettes, a terület országgyűlési képviselője pedig azt hangsúlyozta, hogy milyen fontosnak tartja azt az összefogást, ahogyan a barátok, a testvértelepülések minden alkalommal részt vesznek a falu ünnepein. Majd egy anekdotával reagált arra, hogy az önkormányzatnak 11 millió forinttal hozzá kellett járulni a beruházáshoz. - Már akkor is országgyűlési képviselő voltam, amikor Karcsi bácsi az akkori polgármester felkeresett. Képviselő Úr, pénz kellene, - mondta. Visszakérdeztem: Miért? Mert nincs. -mondta. No akkor megtanultam, hogy Kisgyőrben, nem szabad visszakérdezni. Ha azt mondják kell, akkor kell... De még egy dolog jutott eszembe erről, hogy akkor nem volt, de most hozzá tudott járulni az önkormányzat a beruházáshoz. Tehát most van. Mint ahogy új iskola is lesz, mert ez a település nagy

álma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szalag átvágása után kezdődhetett a gazdag program.

OBE-OL

További képek a galériában.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások