• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 18. szerda

Frigyes ünnepli névnapját.
Holnap Emília napja lesz.
Főoldal Közélet Barangoló VII. Máté Napi Sokadalom Bükkábrányban
VII. Máté Napi Sokadalom Bükkábrányban PDF Nyomtat Email
2017 szeptember 24., vasárnap 21:12

Szeptember 23-án ismét megrendezték  Bükkábrányban a már hagyományosnak számító Máté napi sokadalmat, emlékezve a középkori vásártartási jogra. Az idén hetedik alkalommal várta az érdeklődőket az önkormányzat változatos, szórakoztató programokkal a délután folyamán.

13 órakor kerül sor a közelmúltban elkészült beruházások ünnepélyes átadójára a BMX pályán, illetve az új kerékpárút Béke úti feljárójánál. A Tornácos Ház udvarán előbb Szalai Szabolcs polgármester köszöntötte az egybegyűlteket ismertette az elkészült munkálatokat, valamint a jövőbeni terveket. Tállai András a térség országgyűlési képviselője pedig külön kiemelte a település központi szerepét a térségen belül. A köszöntők után került sor a szalagok átvágására és ezzel az ünnepélyes átadásra.
14 órakor a szokásos ünnepi felvonulás kezdődött meg az iskola udvaráról a község központjába. Ide megérkezve nem csak a helyi termékek bemutatója és vására, valamint népi gyermekjátékok várták az érdeklődőket, hanem számos egyéb program is. Elsőként a felvonulást is vezető Fresco Bello zászlóforgatók adtak fergeteges műsort a vendégeknek. Ezt az esemény sorozat idei díszvendégének, az erdélyi Bereck településnek a bemutatkozása követte. Dimény Zoltán polgármester mutatta be a Kárpátok lábánál elterülő, festői környezettel bíró községet. Őt Karuczka Jánosné követte a színpadon, aki az idén a szőlő- és borkultúrát helyezte a plébánián megrendezett kiállításának központjába.Ezt követően a helyi óvodások kedveskedtek egy rövid műsorral a közönségnek, majd pedig a Nefelejcs Néptánccsoport lépett a színpadra.

Fél négykor a bereckiek kiállításának megnyitójára került sor, akik Bodó Csaba fafaragó műveit hozták magukkal. Mindezek mellett az érdeklődők a településről és környezetéről készült fotókat és kulturális kiadványokat is megtekinthettek. Egy helységgel odébb pedig a szüreti kiállítás várta az érdeklődőket.
Ezzel párhuzamosan a külső színpadon zajlott az idei dalos találkozó, melyen ez alkalommal Berente, Füzesabony, Szentmária és Bükkábrány népdalkörei vettek részt. A népdalkörök szereplése után az elmaradhatatlan pálinka mustrának és a kőttes sütemények versenyének eredményét hirdette ki Orosz János a zsűri elnöke.
Az egész délutánt kitöltő program sorozat zárásaként este hat órakor az Apostol együttes nagykoncertje vonzott komoly tömeget a színpad elé.

Forrás:bvmedia.hu
Fotó:Orosz László

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások