A rengeteg lezúduló eső utcákat öntött el Észak-Izraelben
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. március 30. hétfő

Zalán ünnepli névnapját.
Holnap Árpád napja lesz.
Főoldal Hírek Zöld-Hírek A rengeteg lezúduló eső utcákat öntött el Észak-Izraelben
A rengeteg lezúduló eső utcákat öntött el Észak-Izraelben PDF Nyomtat Email
2020 január 08., szerda 17:11

Shiri Zsuzsa, az MTI tudósítója jelenti:

Jeruzsálem, 2020. január 8., szerda (MTI) - Utcákat öntött el, és egy ember halálát okozta a hirtelen lezúduló hatalmas mennyiségű esővíz Észak-Izraelben szerdán - jelentette a helyi média.

Az északi határon fekvő Naharia városában, az egyik utca közepén csordogáló Gaáton patak kiáradt medréből, elöntötte az utcát, és autókat sodort magával. Egy harmincöt éves férfi autóban rekedt utazók kimentésére sietett, sikerült is kiszabadítani őket a járműből, de őt magát elsodorta a víz. Több óra múltán találták meg a holttestét.
Eddig hét halálos áldozata volt a második hete tartó szélsőséges időjárásnak.
Naharián és Akkó városokban is több utcát elöntött a víz, az emberek órákra középületekben, áruházakban, iskolákban rekedtek, ahonnan katonai járművekkel mentették ki őket.
Észak-Izrael több városában tanítási szünetet rendeltek el csütörtökre, hogy minél kevesebben utazzanak a veszélyessé vált utakon, melyeket olykor a galileai hegyekből lezúduló áradat önt el.
Haifán számos autót sodort el az ár, a vízelvezető csatornák ugyanis nem tudnak megbirkózni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű esővízzel. A víz szintje megemelkedik a mélyebben található városrészeken, s térd-, sőt olykor csípőmagasságban elárasztja az utakat, utcákat.
A meteorológusok a heves esőzések folytatódását és délebbre húzódását ígérik szerda éjjelre és csütörtökre. Tel -Avivban rendkívüli intézkedéseket hoztak a várható áradások miatt, megerősítették a mentőszolgálatokat, s arra kérték a lakosságot, hogy csak akkor hagyják el otthonaikat, ha az feltétlenül szükséges.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások