Arborétumok Napja – növénykincseink megőrzéséért
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. május 25. szombat

Orbán ünnepli névnapját.
Holnap Fülöp napja lesz.
Főoldal Hírek Zöld-Hírek Arborétumok Napja – növénykincseink megőrzéséért
Arborétumok Napja – növénykincseink megőrzéséért PDF Nyomtat Email
2018 május 25., péntek 07:07

Már három éve, hogy a Földművelésügyi Minisztérium - hangsúlyozva az arborétumok és botanikus kertek munkájának fontosságát - meghirdette az Arborétumok Napját.
E jeles napot május 29-én ünnepeljük. Célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a hazai növényritkaságokra, hazánk változatos növényvilágára és kultúrtörténeti parkjainkra. Úgy igyekszik közelebb hozni az embereket a természethez, hogy közben a környezet szeretetére, védelmére igyekszik „nevelni” a jelen és a jövő generációit. Az Arborétumok Napja hamar népszerű lett, már a második évben országszerte rendezvénysorozattal ünnepelték, hiszen a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetségének 20 tagkertje csatlakozott a minisztérium felhívásához. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. tavaly állított emlékművet a füzérradványi Károlyi-kastélypark déli kapuja előtt, a méltán híres fenyves allé végében.
Természeti kincseink ünnepe remélhetőleg idén is sok embert csábít május 29-én is a hazai arborétumokba.

Az elmúlt évek hagyományait követve az idei évben is színes programokkal várunk minden érdeklődőt az Arborétumok Napja alkalmából a csodás füzérradványi Károlyi-kastélyparkban június 2-án. A 9.00 órakor kezdődő vezetett séta során felkeressük a park legszebb részeit a park történetéről szóló érdekességekkel megfűszerezve a csodálatos látványvilágot. A programon való részvétel díjmentes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások