Kézilabda akadémia Dunaújvárosban
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. május 25. szombat

Orbán ünnepli névnapját.
Holnap Fülöp napja lesz.
Főoldal Hírek Sport Kézilabda akadémia Dunaújvárosban
Kézilabda akadémia Dunaújvárosban PDF Nyomtat Email
2010 július 29., csütörtök 17:02

Az utánpótlás nevelésről a város és a Dunaújvárosi Főiskola közösen gondoskodna

Orbán Viktor miniszterelnök márciusban tett dunaújvárosi látogatása alkalmával kérte fel Radulovics Bojanát, hogy segítse a kézilabda akadémia Dunaújvárosban történő létrehozását és szervezését. Az önkormányzat és a Dunaújvárosi Főiskola (DF) közösen hozná létre az intézményt. A város és a főiskola sporttörténelmének ismeretében – az érintettek szerint – a sportélet tudatos szervezése húzóágazat lehetne a régióban és komoly presztízst jelentene, ha itt működne a kézilabda utánpótlás akadémia. A miniszterelnök tavaszi látogatása alkalmával bátorította a város vezetését a kézilabda akadémia Dunaújvárosban történő megszervezésére. Nem csak a város sporttörténeti előélete, de a főiskolai sportsikerek is indokolttá teszik az intézmény önkormányzattal való együttműködését a kézilabda utánpótlás nevelés Dunaújvárosba történő szervezésére.
„A Dunaújvárosi Főiskola többszörös magyar bajnok női vízilabdacsapata mellett másfél tucat olimpikont is adott a nemzetnek az elmúlt két olimpiára. Amellett, hogy az intézmény számos élsportolóval rendelkezik, programjaival fokozottan figyel a hallgatók egészségre nevelésére. A DF sporttámogatási programjának egyik eleme az élsportolók speciális támogatásán kívül, hogy az átlag terhelésű hallgatók figyelmét felhívja  a fizikai aktivitás kedvező élettani hatásaira és a mozgásszegény életmód veszélyeire. Az intézmény a programot a szakemberek mellett élsportolók és olimpikonok bevonásával igyekszik erősíteni.” – mondta dr. András István a DF kommunikációért is felelős rektorhelyettese, aki megerősítette, hogy az intézmény infrastrukturálisan alkalmas lehet a kézilabda akadémia megszervezésére. A rektorhelyettes arról is beszélt, hogy egy ilyen sporttörténeti jelentőségű döntés komoly presztízsnövekedést jelentene mind az intézmény, mint pedig Dunaújváros számára.
A tervek szerint a város a főiskolával közösen hozná létre a kézilabda akadémiát. A tavaly decemberben elfogadott sportkoncepcióban már prioritásként szerepel az utánpótlás-nevelés támogatása és fejlesztése. Ehhez a koncepcióhoz illeszkedne a kézilabda akadémia is. Jelenleg a megvalósíthatósági tanulmány elkészítés alatt áll, a konkrét döntéseket pedig csak e tanulmány ismeretében hozzák majd meg, várhatóan az év második felében.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások