Megmérkőztek a borsodi lovasok a Nemzeti Vágta előfutamán
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. július 8. szerda

Ellák ünnepli névnapját.
Holnap Lukrécia napja lesz.
Főoldal Hírek Sport Megmérkőztek a borsodi lovasok a Nemzeti Vágta előfutamán
Megmérkőztek a borsodi lovasok a Nemzeti Vágta előfutamán PDF Nyomtat Email
2019 augusztus 12., hétfő 20:40

Augusztus 11-én Hernádkak-Belegrád került a Nemzeti Vágta középpontjába, a soron következő Borsodi Vágtával. Az eseményen a borsodi települések legkiválóbb lovasai vettek részt, hogy megmérkőzzenek a budapesti döntőn való indulás jogáért.

A Borsodi Vágta fő célja, hogy közelebb hozza a települések lakóit egymáshoz, illetve a magyarságot is összefogja a közös kultúra és a nemzeti hagyományőrzés ápolásán keresztül. Az érdeklődőket színvonalas események várták, így a Győri Ördöglovasok és a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség bemutatója. A rendezvényt színpadi- zenés programok, hagyományőrző foglalkozások és gyermekprogramok tették még izgalmasabbá.

A Borsodi Vágtára 11 településről érkeztek nevezések, közülük 3 lovas szerezhette meg a Hősök terére szervezett döntőn való indulás jogát.  A győzelmet Kun Ferenc szerezte meg Mád községnek Colonia Viktoria nevű lovával. A dobogó második fokára Szebellédi Andrea állhatott fel Szuhakálló képviseletében, lova Jackson July. A harmadik helyezést az Újcsalános településről érkezett Bihari Tibor érdemelte ki, Zarándokkal. A Kishuszár Vágtán Balogh Béla Márton győzedelmeskedett, aki első alkalommal vett részt a rendezvényen. Hernádkak lovasa Sólyom nevű lovával szerezte meg a továbbjutást jelentő helyezést.

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások