Sztankovics Anna Nizzában versenyez
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. augusztus 19. hétfő

Huba ünnepli névnapját.
Holnap István napja lesz.
Főoldal Hírek Sport Sztankovics Anna Nizzában versenyez
Sztankovics Anna Nizzában versenyez PDF Nyomtat Email
2019 február 05., kedd 16:15

Rövidesen elkezdi a versenyszezont Sztankovics Anna, a Miskolc Városi Sport­iskola úszója. A kétszeres olimpikon első 2019-es viadala Franciaországban lesz február 8. és 10. között. A Nizzában megrendezésre kerülő Meeting De Nice-FFN Golden Tour az európai elit versenyzők közvetlen világbajnoki felkészülésének egyik első felmérő versenye, amelyen a miskolci úszó 50, 100, és 200 méter mellen, illetve 50 méter gyorson áll majd rajtkőre.


Ezt követően tartottunk egy pár napos szünetet, ám december 26-án, 27-én, 28-án és 29-én négy edzés keretében már technikáztunk egy kicsit, próbált Anna visszaszokni a vízhez. Az idei munkát pedig január 2-án kezdtük meg – közölte Szollár Gergő, Sztankovics Anna edzője. – Ilyenkor nagyon fontos, hogy újra érezze a vizet, beálljon a megszokott ritmusba, arra a szintre, ahol a kínai vb előtt tartott. Közben azért az iskolában, a TF-en is volt dolga, ugyanis az ötödik félévét fejezte be sportszervező szakon. A vizsgái be vannak kalkulálva az edzések mellé, s ilyenkor tartunk foglalkozásokat Budapesten is. Most voltunk például Csillaghegyen, a Közszolgálati Egyetem és a III. kerületi TVE uszodájában is. Igazából nem szoktunk megkeresni előre senkit sem, szimpla vendégként mentünk ezekbe a létesítményekbe.

A tréner hozzátette, jelenleg a második alapozó időszak elején tartanak, az általános kondícionális állapot javítása mellett erő, gyorsaság és koordináció téren szeretnék kihozni a lehető legtöbbet.

Anna egy sprinter mell­úszó, így neki a technikáját jól összerakni egy elég komplex feladat – mondta Szollár Gergő. – Első versenyén, Nizzában szeretne nyerni, mint mindenhol, nagyjából hasonló kaliberű versenyzők lesznek az ellenfelei. Azt várjuk, hogy amiket elkezdtünk gyakorolni, a technikai elemeket, azt minél jobban viszont lássuk. Olimpiai szintet március 1-től lehet úszni, erre neki az első alkalom a március végi debreceni ob lesz. Bár akkor csúcsformát még nem lehet várni, de remélhetőleg elkerüli sérülés, betegség és egy nagyon pozitív visszajelzést fogunk kapni a nyár előtt. Úszásban egyéni kvalifikáció van, de a váltóban – amiben, a 4×100-as vegyes váltóban szintén ott lehet Anna – más a helyzet, ott a csapat szerez indulási jogot. Az 50 méter mell nem olimpia szám, a 100 és a 200 viszont igen. Az ő fő száma a száz, a kétszázat egy ideje nem úszta, de ott lesz a palettánkon, nem engedjük el, hiszen korábban itt ért el olimpiai A-szintet.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások