• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 16. hétfő

Valter ünnepli névnapját.
Holnap Endre, Elek napja lesz.
Főoldal Hírek Sport Elkezdődött az óriás ugrótorony bontása
Elkezdődött az óriás ugrótorony bontása PDF Nyomtat Email
2017 augusztus 01., kedd 15:24

Véget ért a 17. FINA Világbajnokság, elkezdődött a Batthyány téren felállított óriás ugrótorony elbontása. A világesemény leglátványosabb versenyhelyszínének köszönhetően Budapest legszebb arcát mutathatta meg a világnak a közvetítéseknek és a csodálatos panorámának köszönhetően.

A torony bontásánál elsődleges szempont volt, hogy az építmény a lehető legrövidebb ideig zavarja a fővárosi közlekedést.
Az óriás toronyugrás a világesemény leglátványosabb sportága volt, melyről nemzetközi szinten is elismerően nyilatkoztak. A Daily Telegraph úgy fogalmazott: „Csodálatos pár nap volt, felemelő érzés volt felállni erre a fantasztikus építményre, amelyet a szervezők biztosítottak nekünk." A Herald véleményében hangsúlyozta: „Nagyszerű a helyszín, a torony tetejéről való kilátás pedig bámulatba ejtő.”
A 10 tonnás és 34 méter magas óriás ugrótorony bontása ütemterv szerint halad. Augusztus 1-én a Bem rakparton található lelátók és konténerek kerülnek eltávolításra, így a villamosközlekedés 2017. augusztus 6-án reggel elindul, a villamosok tehát a Masters Világbajnokság alatt már rend szerint közlekednek.
A Bem rakpart nyitása a tervek szerint legkésőbb 2017. augusztus 15-én megtörténik. A Budai alsó rakpart nyitása legkésőbb 2017. augusztus 3-án várható.
Az ugrótorony szerkezete bár elbontásra kerül, betonalapzata itthon marad, így hasonló versenyek szervezésénél az már biztosított lesz.

Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások