• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. május 24. csütörtök

Eszter ünnepli névnapját.
Holnap Orbán napja lesz.
Főoldal Hírek Sport A 19. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét 2. napjáról
A 19. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét 2. napjáról PDF Nyomtat Email
2017 július 16., vasárnap 18:15

A verhetetlen „Törzsfejlődés”
Az idei tiszaújvárosi sport és kulturális eseménysorozat második napján a Dísztavon megrendezett evezősverseny jelentett újabb tombolaszelvény gyűjtési lehetőséget a hét tagú hajóegységeknek.

A győzelmet a „Törzsfejlődés” gárdája harcolta ki, melynek tagjai a döntőig magabiztosan meneteltek, ám ott kiélezett csatára kényszerültek a „Szállítók” ellenében, ám így is sikerült megvédeni címüket.  
A  19. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét mai, Borsodi Sör Est névre keresztelt napja a nagy hagyományokkal rendelkező Bogratlon Bográcsfőző Fesztivál elnevezésű gasztronómiai vetélkedővel indult.  A  Dísztó körül kialakított nem kevesebb, mint 45 főzőhelyen 10 órakor, egyszerre lobbant fel a láng, hogy ezt követően minden egység saját titkos receptje alapján készítse el az aktuális finomságokat. Az „Év borásza” címmel is büszkélkedő Babits László, valamint három kiváló mesterszakács, Magos Zoltán, Jeney Lóránt és Jeney Tamás alkotta zsűri – a Számadó zenekar utcazenészeinek kíséretében járta sorra a csapatokat, majd a végén, hosszas tanakodás után döntöttek a legjobb ételekről. Első helyezést ért el, így az „Arany-bogrács” nyertese lett a PH Team, mely marhapörköltöt készített. Második lett és a Babits Pincészet borválogatását vihette haza a „Nagyiványi betyárok”  együttese,  mely betyárpecsenyével és kolbászlevessel rukkolt elő. A képzeletbeli bronzérem és a Scarpa Étterem utalványa az Énekszó Baráti Kör csapatáé lett, mely a „Hely Berci káposztát főz” fantázia nevű ételt  hozta össze bográcsában.

Evezéssel gyűjtötték a tombolaszelvényeket


A tömegsportesemények teljesítéséért járó -  a szombati futás utáni - második tombolaszerzési lehetőséget  a 11.30-kor, az előfutamokkal elkezdődött evezősverseny jelentette. A belváros központjában található Dísztavon a hét tagú lapátos alakulatok – összesen 32 egység nevezett - páros-csatákban döntötték el a továbbjutás sorsát. A sorsolás szeszélyének betudhatóan már a legjobb 16 között szembe került egymással két, a győzelemre is esélyes hetes, a címvédő Törzsfejlődés” és a Szonda Kornélia többszörös világ- és Európa-bajnok kajakossal erősített „Emlékezetből evezünk” különítmény. Ebből a küzdelemből az előbbiek jutottak tovább, akik ezt követően meg sem álltak a döntőig. A másik ágon a Bán Csaba vezette „Szállítók” vitézkedtek, olyannyira, hogy ők harcolták ki a fináléban való indulás jogát. Az első helyért vívott csatában az összeszokott, rutinos, zömében kajakos és kenus tagból álló „Törzsfejlődés” szoros csatában, de maga mögé utasította a Nagyhét logisztikai csapatából verbuválódott, rendkívül erős, de kormányos poszton kissé bizonytalan „Szállítókat” és újra nyert. A bronzcsatában a „Lubie Cipki” könnyed győzelmet aratott a „Fiúk, Lányok és Kőszegi Ákos” elnevezésű alakulattal szemben.
A kora esti kulturális programban, a KreAktív-színpadon előbb a Tom Lumen, majd a 5 Amper formáció muzsikált, este pedig olyan legendák szórakoztatták a Főtéren összesereglett hatalmas tömeget, mint Deák Bill Gyula és Földesi László a „Bill és Hobo újra együtt” szuperprodukcióval.
A hétfői folytatásról
A Nagyhét július 17-i, hétfői  Inno-Comp napján a Sajó Jazz Band hangolja futásra a sportbarátokat, akik 18 órától, a Hotel Civis Phőnix elől rajtolhatnak el, hogy teljesítsenek 2 km-t  a jövő hétvégi 21. ITU Triatlon Világkupa és a 12. ETU Triatlon Junior Európa-kupa futópályáján. A teljesítésért szintén jár majd a tombolaszelvény, mellyel a szerencsések  a július 23-i sorsoláson értékes sportszereket, ajándékcsomagokat nyerhetnek. 18.30-tól a Dynamite Dudes, majd este 8 órától a Paddy and the Rats dübörögteti meg a Kreaktív-, illetve a nagyszínpad hangládáit.
A 19. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét nemzetközi versenyeire média akkreditáció szükséges, melynek adatlapját ezúttal is mellékeltük.

Szűcs István

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások