Világháborús bomba hatástalanítása a Tabánnál: közlekedési változások március 13-án
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. április 4. szombat

Izidor ünnepli névnapját.
Holnap Vince napja lesz.
Főoldal Hírek Pest megyei hírek Világháborús bomba hatástalanítása a Tabánnál: közlekedési változások március 13-án
Világháborús bomba hatástalanítása a Tabánnál: közlekedési változások március 13-án PDF Nyomtat Email
2020 március 12., csütörtök 18:12

Útlezárásokra és közösségi közlekedési korlátozásokra kell számítani az I. kerületben a Tabán környékén március 13-án, pénteken napközben, mert világháborús bomba hatástalanítását végzik. Reggel 8 órától kezdődően kiürítik, majd lezárják a forgalom elől a Döbrentei teret, valamint az Attila út és a Krisztina körút egy-egy szakaszát a Tabán környékén. A lezárt területet a közösségi közlekedési járatok is elkerülik.


Budavár önkormányzatának tájékoztatása alapján március 13-án, pénteken reggel 8 órától kezdődően kiürítik, majd teljesen lezárják mindennemű – azaz a közúti, a közösségi közlekedési, a gyalogos, a kerékpáros stb. – forgalom elől az


-          Attila utat a Dózsa György tér és a Döbrentei tér között,


-          a Krisztina körutat a Dózsa György tér és a Döbrentei tér között,


-          valamint magát a Döbrentei teret.


Ezt a területet a lakosságnak és az ott dolgozóknak a kiürítés idejére el kell hagynia, és csak a bomba hatástalanításának sikeres befejezése után térhetnek vissza.
A terület kiürítése idején, 8 órától a Döbrentei téren leszállni már nem, csak felszállni lehet az ott közlekedő 56-os, 56A villamosra, valamint az 5-ös és a 178-as buszra.
A terület kiürítése után, a bomba hatástalanítása idején, várhatóan 10 órától a közösségi közlekedési járatok a lezárt területet elkerülik:


-          Az 56-os és az 56A villamos a Móricz Zsigmond körtér és a Déli pályaudvar között a 61-es villamos vonalára terelve, a Villányi út–Budaörsi út–Alkotás utca útvonalon közlekedik.


-          Az 5-ös autóbusz a Mikó utca és a Döbrentei tér között módosított útvonalon közlekedik. A Pasaréti tér felé tartó buszok nem érintik a Szarvas tér és a Dózsa György tér megállót, a buszjáratra a Döbrentei téren (8-as busz megállója), az Aladár utca / Tigris utca kereszteződésnél, a Zsolt utca, az Ág utca buszmegállóban (178-as busz) és a Krisztina térnél a Mészáros utca / Gellérthegy utca kereszteződésnél lehet felszállni. A Rákospalota irányú buszok nem érintik az Alagút utca, a Dózsa György tér és a Döbrentei tér megállót, a buszjárat a Krisztina térnél a Mészáros utcában a templom mellett, majd az Ág utca, a Róka utca, a Zsolt utca (178-as busz), a Sánc utca és a Döbrentei tér (8E busz) megállóban áll meg.


-          A 178-as busz mindkét irányba módosított útvonalon közlekedik. A Naphegy tér felé tartó buszok nem érintik a Szarvas tér és a Zsolt utca közötti megállókat, a buszjáratra a 8E Döbrentei tér és Sánc utca megállójában lehet felszállni. A Keleti pályaudvar felé tartó buszok a Lánchídon át közlekednek, nem érintik az Alagút utca és a Március 15. tér közti megállókat, a buszjáratra a 105-ös Krisztina tér, Clark Ádám tér és Széchenyi István tér, majd a 15-115-ös Petőfi tér megállójában lehet felszállni.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások