Tizennyolcmilliárdos fejlesztés a GlaxoSmithKline vakcinagyárában
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. március 30. hétfő

Zalán ünnepli névnapját.
Holnap Árpád napja lesz.
Főoldal Hírek Pest megyei hírek Tizennyolcmilliárdos fejlesztés a GlaxoSmithKline vakcinagyárában
Tizennyolcmilliárdos fejlesztés a GlaxoSmithKline vakcinagyárában PDF Nyomtat Email
2019 november 18., hétfő 22:16

Újabb mérföldkőnek számító, mintegy 18 milliárd forintos fejlesztés fejeződött be a GlaxoSmithKline (GSK) gödöllői vakcinagyárában. A most elkészült létesítményt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete és Christopher Hunley, a GSK gödöllői vakcinagyártó telephelyének ügyvezető igazgatója adta át.

A legújabb projekt Gödöllőn több mint 100 új munkahelyet teremt, s 2020-ig lehetővé teszi, hogy a GSK minden Diphtheria Toxoid és Tetanus Toxoid terméket egy helyen gyártson majd. Az új termelési részlegének munkálatai, több mint két éve kezdődtek meg.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ünnepségen kulcságazatnak nevezte a gyógyszeripart, s mint mondta, ennek a befektetői költik a legtöbbek innovációra hazánkban. A most átadott beruházás a GSK magyarországi pozícióját is megerősítette. A miniszter megköszönte a GSK munkatársainak az eredményes munkát, s úgy fogalmazott: egy cég oda fog beruházni, ahol pozitív tapasztalatokat szerez.

Christopher Hunley, a GSK gödöllői vakcinagyártó telephelyének ügyvezető igazgatója kiemelte: Az itt gyártott vakcinák világszerte öt percenként egy gyermek életét mentik meg.
A fejlesztést Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete is méltatta, aki kitért arra, a GSK az egyik legnagyobb brit befektető Magyarországon. Mint mondta, számukra létfontosságú a stabilitás, amit az itteni gazdasági környezet nyújt.
Az eseményen Vécsey László, Gödöllő országgyűlési képviselője örömének adott hangot a beruházás kapcsán, ami – mint mondta – Gödöllőnek is javára válhat.

A fejlesztés eredményeképpen a magyarországi gyár tevékenysége kiegészült és a korábbihoz képest újabb felhasználási területre állít majd elő Diphtheria Toxoid és Tetanusz Toxoid vakcina komponenseket.
A beruházás megerősíti a gödöllői gyár stratégiai szerepét a GSK-n belül, ezen felül a szervezet jelentős exportnövekedéssel is számol, amely egyúttal hozzájárul hazánk gazdasági növekedéséhez is. A fejlesztést a kormány 1,8 milliárd forinttal támogatta.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások