Kislétai gyilkosság: ingyenesen hívható számon várják a bejelentéseket
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. április 2. csütörtök

Áron ünnepli névnapját.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
Főoldal Hírek Kék-Hírek Kislétai gyilkosság: ingyenesen hívható számon várják a bejelentéseket
Kislétai gyilkosság: ingyenesen hívható számon várják a bejelentéseket PDF Nyomtat Email
2009 augusztus 04., kedd 23:38
Kislétai gyilkosság: ingyenesen hívható számon várják a bejelentéseketA rendőrség az ingyenesen hívható 06-80-201-303 zöld számon várja a romák sérelmére elkövetett támadásokkal kapcsolatos bejelentéseket - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-vel. Az országos rendőrfőkapitány hétfőn a romák sérelmére elkövetett bűncselekmény-sorozattal összefüggésben nettó 100 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki. A közlemény szerint a rendőrség számít a lakosság segítségére a súlyos bűncselekmények elkövetőjének, elkövetőinek azonosításában. "Fontos, hogy a polgárok akár a legapróbb információval is segítsék a nyomozást, ezért a fenti, külön ennek a bűncselekmény sorozatnak a felderítésére létrehozott zöld számon, ingyenesen tehetik meg bejelentéseiket" - tették hozzá.
 
Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter hétfőn - miután az ORFK vezetői tájékoztatták az eljárásról - az MTI-nek nyilatkozva bejelentette, hogy a rendőrség egy külön telefonvonalat létesít kedden, ahol várják az "információmorzsákat". Az ORFK keddi közleményében azt kérte, hogy minden olyan információval forduljanak az állampolgárok a rendőrséghez, "ami bármilyen szempontból szokatlan, gyanús vagy valamiért felkeltette a figyelmüket".

"A kistelepülésen élők legyenek figyelemmel minden olyan gyanús személyre, aki az adott területen idegen, illetve minden olyan gépjárműre, amelynek jelenléte a helyszínen szokatlan, főútvonal helyett mellékutakon, földutakon közlekedik. Kérjük, figyeljék meg a látott személyek különös ismertetőjeleit, ruházatát, viselkedését, valamint a gépjárművek rendszámát, típusát és színét" - tették hozzá.

A rendőrség tudatta, hogy "minden észlelés, jelzés fontos és azt a nyomozócsoport leellenőrzi". Felhívták a figyelmet arra, hogy "az elkövetők veszélyes bűnözők, akik fegyverrel rendelkeznek és súlyos élet elleni cselekményeket követtek el", ezért "még konkrét gyanúok esetén sem szabad megkísérelni elfogásukat, értesítés után bízzák azt a hatóságra".

A Szabolcs megyei Kislétán hétfő hajnalban ismeretlenek fegyverrel támadtak rá saját otthonukban anyára és lányára. A 45 éves édesanya a helyszínen meghalt, 13 éves lánya súlyos, lőtt sérülésekkel került kórházba. Az ORFK szerint a helyszíni szemle és "a korábbi tapasztalatok alapján valószínűnek látszik, hogy az elkövetett bűncselekmény a romák elleni bűncselekmények sorozatához tartozik".

 

(MTI)
blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások