Ki – Be: Prostitúciós forgóajtó
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. május 21. kedd

Konstantin ünnepli névnapját.
Holnap Júlia, Rita napja lesz.
Főoldal Hírek Kék-Hírek Ki – Be: Prostitúciós forgóajtó
Ki – Be: Prostitúciós forgóajtó PDF Nyomtat Email
2009 június 29., hétfő 17:15

Miskolcon ebben az évben összesen 45 tiltott kéjelgőt vett szabálysértési őrizetbe a rendőrség gyorsított bírósági eljárás lefolytatása érdekében. A Miskolci Rendőrkapitányság csak a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértés miatt az idei évben már több mint 600 ügyben tett feljelentést.


A rendőrség állandó küzdelmet folytat a prostitúció visszaszorítása érdekében azonban működik azaz egyfajta „forgóajtó”, ami azt eredményezi, hogy az elfogott, majd bíróság elé állított gyanúsítottak ugyanott folytatják, ahol abbahagyták. A rendőri munka eredményességét bizonyítja, hogy a jogszabályi feltételek maximális kihasználása mellett olyan esetek is előfordulnak, amikor a tiltott kéjelgésért szabálysértési őrizetbe vett nővel szemben a bíróság másnap, azaz szinte 24 órán belül már meg is hozta a végzését.

A Miskolci Rendőrkapitányság ebben az évben eddig 45 tiltott kéjelgővel szemben kezdeményezett gyorsított eljárást. A bíróság pénzbírságot, illetve elzárást szabott ki velük szemben. Huszonkettő test tettes kapott elzárást, amelyek öt naptól negyven napig terjedtek. További, huszonhárom tiltott kéjelgő, pedig pénzbüntetést könyvelhetett el, amelyek 15 000 forinttól 40 000 forintos sávhatáron belül húzódtak meg. A Szabálysértési törvény ezen kihágás pénzben mérhető felső határát 150 000 forintban, míg elzárás esetén 60 napban maximalizálja.

Törvénytelen és nem biztonságos!
A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb elfogást a Bajcsy-Zsilinszky E. a Soltész-Nagy Kálmán úton, illetve a Szinva-parton realizálják a miskolci járőrök. Az utcai szolgáltatások több veszélyt is magukban rejtenek amellett, hogy a prostitúció illegális. A tapasztalatokból leszűrhető, hogy a szolgáltatást igénybe vevők könnyen bűncselekmények áldozataivá válhatnak, illetve komoly egészségügyi kockázatokkal is számolhatnak, tehát a kereslet oldalát tekintve sem veszélytelen. Egy középkorú miskolci férfit például éppen tetten értek a rendőrök, így vele szemben szabálysértési eljárását indítottak, amelynek következményeként 30 000 forintos pénzbírságot szabott ki vele szemben a hatóság. Egy másik férfival szemben, pedig 18 év alatti személlyel ellenszolgáltatásért közösülve vagy fajtalankodva elkövetett megrontás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság.

Információs háttér:
A Miskolci Rendőrkapitányság a közbiztonság megszilárdítása érdekében, a polgárok jogos igényeinek eleget téve kiemelt figyelmet fordít a prostitúció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények visszaszorítására. Az adatok tükrében elmondható, az elmúlt évben több mint 1000 eljárás indult tiltott kéjelgőkkel szemben, összehasonlításképpen az országban összesen nem volt ennyi. Ez nem jelenti azt, hogy a prostituáltak száma és tevékenysége megnőtt volna a városban, hanem a rendőrség azon igyekezetét mutatja, hogy a törvény által védett övezetekből, így különösen az iskolák, óvodák, közművelődési épületek, egyházak, temetkezési kegyhelyek környékéről teljesen kiszorítsák a jelenséget.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások