• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. április 27. péntek

Zita ünnepli névnapját.
Holnap Valéria napja lesz.
Főoldal Hírek Kék-Hírek A közút veszélyes üzem!
A közút veszélyes üzem! PDF Nyomtat Email
2017 március 17., péntek 11:29

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik többek között a közlekedés biztonságának megteremtése és további javítása. A rendőrök az elmúlt három hétben fokozott ellenőrzéseket hajtottak végre a közutakon.


Pitkó László r. alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője 2017. március 17-én Miskolcon, a balesetben megsérült és lefoglalt járműve telephelyén tartott sajtótájékoztatót az ellenőrzéssorozat eredményeiről, tapasztalatairól. Az adatok alapján az osztályvezető többek között elmondta, hogy mérséklődött a közúti közlekedési balesetek száma Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain 2017. február 24-e és március 14-e közötti időszakban. Ez idő alatt összesen 37 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, amelyekből háromban ittas volt az okozó sofőr.

A rendőrök azonban kiszűrtek - mielőtt még balesetet okozhattak volna - 54 olyan járművezetőt, illetve 11 kerékpárost is, akik szeszesitalt-fogyasztottak a vezetés megkezdése előtt. Intő mutató lehet azonban, hogy a járőrök 609 esetben intézkedtek a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó rendelkezések megsértése miatt.A közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a prevenciós célokat szolgáló közúti ellenőrzések további végrehajtására, így a közlekedők az elkövetkező hetekben is számíthatnak a fokozott rendőri jelenlétre közútjainkon.A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások