Kessel fenyegették a faluőröket
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. január 29. szerda

Adél ünnepli névnapját.
Holnap Martina napja lesz.
Főoldal Hírek Kék-Hírek Kessel fenyegették a faluőröket
Kessel fenyegették a faluőröket PDF Nyomtat Email
2010 március 30., kedd 10:48

Kessel fenyegették a faluőröket Az úgynevezett faluőrök Prügyön teljesítették szolgálatot, Amikor felfigyeltek két gyanús férfira, akik közül az egyik kést Rántott elő.

A napokban egy prügyi utcákat járta két helyi faluőr, Amikor a késő esti órákban feltűnt nekik két gyanúsan viselkedő férfi. A páros, Amint meglátta kerékpáros faluőröket azonnal futásnak eredtek. Egy vízelvezető árokban lapultak az elinalt férfiak, s Amikor számon akartak kérni őket, egyikük egy kést Rántott faluőrökre. A fenyegetést vélhetően az váltotta ki, hogy a faluőrök akartak értesíteni a rendőrséget. Az agresszió megtette hatását, és úgymond az örök taktikusan elengedték őket. A történethez hozzá tartozik, hogy egy kést ragadó férfi társa hasztalan próbálta csitítani, visszafogni ismerősét.

A faluőrök Azonban értesítették a rendőrséget és a Takataharkányi Rendőrőrs járőrei a megadott információk alapján elfogták a két férfit prügyi. Egyikkőjükkel szemben A Szerencsi Rendőrkapitányság közfeladatot Ellátó személy elleni erőszak miatt folytat eljárást, míg társát tanúként hallgattak meg.

A két férfi prügyi esti sétájának célját, esetleges szándékait még vizsgálja a rendőrség.

 

Információs háttér:

A Büntető törvénykönyv (Btk) a közfeladatot Ellátó személyek közé sorolja többek között a taxisokat, a tömegközlekedés dolgozóit, tagjait Mentőszolgálat, az egészségügyi dolgozókat, a pedagógusokat, a tűzoltókat, a nyilvántartásba vett egyház tagjait, szociális munkásokat.

A közfeladatot Ellátó személy elleni erőszak elkövetőjét a Btk. alapesetben három évig terjedő, míg csoportos elkövetés esetén akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

 

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások