Tanulópénz – „vagányságból” büntetőeljárás alatt
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. augusztus 25.

Lajos ünnepli névnapját.
Holnap Izsó napja lesz.
Főoldal Hírek Kék-Hírek Tanulópénz – „vagányságból” büntetőeljárás alatt
Tanulópénz – „vagányságból” büntetőeljárás alatt PDF Nyomtat Email
2009 június 24., szerda 21:31

Helyi lakosok bejelentése alapján vonták intézkedés alá az edelényi rendőrök azokat a fiatalokat, akik az éjszakai órákban a város közterén felállított mobil wc-t felborogatták, megrongálták.

A fiatalok garázda cselekményét a közelben lakó és pihenni vágyó polgárok észlelték és haladéktalanul bejelentést tettek róla a rendőrségen. A helyszínen tartózkodó ötfős baráti társaságból - mint kiderült ketten voltak a „kelleténél erősebbek”, amely magatartásukkal a másik három barátjuk felszólítására sem hagytak fel. Mindkét elkövető fiatalkorú volt, akik szórakozásból, minden ok nélkül rugdosni kezdték, majd felborították az illemhelyet.

Az elkövetők meghallgatásukkor már megbánást tanúsítottak, melynek során elmondták, hogy motiválatlanul, csupán „vagányság”-ból követték el tettüket, anélkül, hogy felmérték volna annak lehetséges következményeit. A fiatal fiúk mindketten büntetlen előéletűek, jó szociális és családi körülmények között nevelkedtek, azonban a „jó hecc”-nek indult cselekményük miatt akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is felelhetnek. A rendőrség garázdaság vétsége miatt indított velük szemben eljárást.

Ne késsen! Az idő és a rendőrség is Önnek dolgozik!

A hasonló, nem kívánatos garázda jellegű cselekmények adott esetben legalább annyira irritálhatják egy közösség életét, mint egy betörés-sorozat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a különböző bűncselekmények felderítését, megakadályozását pozitívan befolyásolja, ha az érintettek, a szemtanúk, a sértettek a rendőrségen mihamarabb megteszik bejelentésüket az esetről, akár személyesen, vagy az ingyenesen hívható segélyhívó számokon: 107, 112.

A Mi Rendőrségünk Önökért! Köszönjük!

 

 

Az Edelényi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások