• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. június 24.

Iván ünnepli névnapját.
Holnap Vilmos napja lesz.
Főoldal Hírek Eu Hírek Pelczné Gáll Ildikó hivatalba lépett az Európai Számvevőszék tagjaként
Pelczné Gáll Ildikó hivatalba lépett az Európai Számvevőszék tagjaként PDF Nyomtat Email
2017 szeptember 01., péntek 20:42

Hivatalba lépett Pelczné Gáll Ildikó az Európai Számvevőszék tagjaként szeptember 1-től 2023. augusztus 31-ig tartó megbízatással – közölte az uniós testület pénteken.
A magyar kormány jelölését és az Európai Parlamenttel folytatott konzultációt követően az Európai Unió Tanácsa május 16-án nevezte ki Pelczné Gáll Ildikót az Európai Számvevőszék tagjának.

Pelczné Gáll Ildikó a számvevőszék korábbi magyar tagja, a hivatalából augusztus 31-én távozott Fazakas Szabolcs helyébe lépett. A számvevőszék tagjai következő ülésükön határoznak arról, hogy Pelczné Gáll Ildikó az öt ellenőrzési kamara közül melyikben és pontosan milyen feladatokat fog ellátni.

Az Európai Számvevőszék 28 tagú kollektív testületként látja el feladatait, amelybe minden tagállam egy-egy tagot delegál. A számvevőszéki tagoknak teljes mértékben függetlenül, az Európai Unió általános érdekében kell ellátniuk feladatukat. Megbízatásuk megújítható. Az új számvevőszéki tagoknak kinevezésük után az Európai Bíróság előtt kell esküt tenniük. Pelczné Gáll Ildikó eskütételére a tervek szerint szeptember 14-én kerül sor.

Pelczné Gáll Ildikó okleveles könyvvizsgáló képesítéssel, valamint mérnöki és közgazdász egyetemi diplomával rendelkezik. 2006 és 2010 között a magyar Országgyűlés tagja volt, ahol alelnöki tisztséget is betötött. 2010-től fideszes európai parlamenti képviselő. 2014 júliusában, majd 2017 januárjában – ismét – az Európai Parlament alelnökévé választották.
-MTI-

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások