Skill labor a Megyei Kórházban Miskolcon
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 21. hétfő

Máté ünnepli névnapját.
Holnap Móric napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Skill labor a Megyei Kórházban Miskolcon
Skill labor a Megyei Kórházban Miskolcon PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 15., kedd 15:04

Elsőként kezdte meg működését az országban - a klinikák mellett – a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban a Skill-labor.

 Országos projekt eredményeként az un. „Emberi Erőforrás Fejlesztés Operatív Program” (EFOP) során a nagy vidéki egyetemi központokban és a megyei kórházakban „Skill-laborok” segítik a munkát, képzést, oktatást.

Miskolcon, a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Központi Kórházban több mint 450 millió forintból valósult meg a beruházás.

A Skill-labor (a megyei kórházban két helyszín: SKILL-1. – SKILL-2.) nem más, mint orvosi, kórházi szimulációs központ.

A projekt célja, hogy minél felkészültebb, gyakorlottabb orvosok, szakdolgozók kerüljenek az egészségügybe. Az orvostanhallgatóknak, szakdolgozóknak így az „éles” vizsgálatok előtt lehetőségük van modern szimulációs eszközökön – babákon, „fantomokon” - gyakorolni. Ma már szinte minden, a betegellátáshoz szükséges orvosi beavatkozás modellezhető és elsajátítható.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházban két helyszín is rendelkezésre áll: kialakítottuk a Skill-2-es labort, amely az orvosképzést szolgálja; a Skill-1-es labor pedig főként a szakdolgozó képzés helyszíne. Ezt szintén most bővítették, fejlesztették.

(Ezen helyszínen évtizedek óta évi 1500 szakdolgozó képzését bonyolítják, szervezik. Ez az egészségügyi szakképzéssel és a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának együttműködésével, illetve saját oktatási csoportunk aktív részvételével, vezetésével történik. A kollégák oktató kórtermeket rendeztek be, ápolási gyakorlatokat tartanak, emellett szervezik az újraélesztési - oktatási programot.)blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások