Az idei költségvetésről egyeztettek a frakciók a Városházán
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. október 1. csütörtök

Malvin ünnepli névnapját.
Holnap Petra napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Az idei költségvetésről egyeztettek a frakciók a Városházán
Az idei költségvetésről egyeztettek a frakciók a Városházán PDF Nyomtat Email
2020 augusztus 11., kedd 14:27

A következő, augusztus 27-ei közgyűlésen fogadhatják el Miskolc 2020-as, átdolgozott költségvetését, melynek egyeztetésébe valamennyi frakciót, így a Velünk a Város és a Fidesz-KDNP képviselőit is bevonta a városvezetés.

 

A 2020-as költségvetés első féléves korrekciójával kapcsolatban augusztus 11-én délelőttre hívott össze egyeztető ülést Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere. A tanácskozáson részt vettek az önkormányzati frakciók vezetői, Miskolc város tanácsnokai, a Miskolc Holding vezetése, dr. Ignácz Dávid jegyző és Soós Attila, az önkormányzat pénzügyi bizottságának elnöke is.

 

Az ülésen a résztvevők közösen tekintették át a költségvetésnek az első félévben szükséges módosításait, a koronavírus-veszély idején meghozott kormányzati döntések gazdasági-pénzügyi hatásait, valamint a vírus elleni védekezés miatt jelentkező többletkiadásokat.

 

Mint ismert, a koronavírus elleni védekezés költségeihez való hozzájárulás címén a kormány többszáz millió forintnyi idegenforgalmi és gépjárműadó-bevételt vont el Miskolctól, további milliárdos bevételkiesést okozott a turizmus leállása, a Diósgyőri vár és a fürdők kényszerű zárva tartása, a parkolás ingyenessé tétele, illetve a kijárási korlátozások ideje alatt a tömegközlekedési eszközök utasforgalmának 80-90 százalékos csökkenése.

 

A ma délelőtti ülésen a résztvevők az első félévben szükséges költségvetési módosításokat tekintették át. A megbeszélés a jelenlévők konstruktív együttműködésével zajlott, a most megvitatott költségvetés-tervezet augusztus 27-én kerül majd a közgyűlés elé.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások