Folyamatosan dolgoznak Miskolcon a viharok okozta károk helyreállításán
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. július 12.

Izabella ünnepli névnapját.
Holnap Jenő napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Folyamatosan dolgoznak Miskolcon a viharok okozta károk helyreállításán
Folyamatosan dolgoznak Miskolcon a viharok okozta károk helyreállításán PDF Nyomtat Email
2020 június 27., szombat 14:04

Többször is rendkívül heves és özönvízszerű esőzésekkel kísért vihar csapott le Miskolcra pénteken délután és a péntekről szombatra virradó éjszaka. A hirtelen lehulló, nagy mennyiségű csapadék miatt helyenként villámárvíz alakult ki, egyes területeken zúzott követ, sarat és más hordalékot mosott az utakra a zivatar, és a tűzoltóknak is több helyen kellett szivattyúzniuk, vagy veszélyesen megdőlt, kidőlt fákat kivágniuk, feldarabolniuk.


Veres Pál, Miskolc polgármestere folyamatosan követte az eseményeket, egyes helyszíneken személyesen tájékozódva a védekezési, kárelhárítási munkálatokról, közreműködve azok szervezésében, irányításában.


Borsod megyében az ítéletidő által egyik leginkább sújtott település Miskolc volt, a katasztrófavédelem és a város szakembereinek körülbelül 50 helyszínen kellett szinte egyidőben beavatkozniuk. Miskolcon olyan nagy mennyiségű csapadék hullott le olyan rövid idő alatt és olyan intenzitással, hogy arra előre felkészülni lehetetlen lett volna.


A katasztrófavédelem, az önkormányzat és a Miskolc Holding tagvállalatainak szakemberei azonnal megkezdték a károk felmérést, és ahol erre lehetőség volt, a helyreállítási munkákat.


A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft-nél az extrém időjárás miatt elrendelt készenlét péntek délután gyorsan átalakult tényleges munkavégzéssé: 4 gépkocsi és 10 fő végzett munkálatokat a Pece pataknál, illetve a Mária és a Tópart utca sarkánál.


Szombaton már 74 fő, 11 kisteherautó, 2 nagyteherautó és 2 rakodógép kapcsolódott be a munkálatokba, folyamatosan járva a várost, a vihar okozta károkat elhárítva, magassági ágvágóval, láncfűrésszel levágva a leszakadt faágakat, illetve a magasabb helyekről a víz által lesodort zúzalékot eltávolítva az utakról. A Szinva teraszt nagynyomású tisztító-berendezéssel és fertőtlenítővel mosták át.


A Mivíz Kft-nél 15 óra után a csatornatisztító készenlétes dolgozókat is berendelték, mert több utcában is szennyvíz és csapadékvíz túlfolyások történtek, a szakemberek emiatt duguláselhárítási, felszíni tisztítási és fertőtlenítési munkákat végeztek 21 óráig, két speciális géppel.


A Major és a Napfürdő utcánál a Pece patak kiöntése miatt egy kombi csatornatisztító gép dolgozott. Két árokásó munkagép 17:00-től 20:00 óráig egyrészt az Árok utca és a Pallos utca közötti részen a Pece I-II rács tisztítását, az övárok és az úttest iszaptalanítását végezte, illetve a Napfürdő - Major - Mátyás - Pacsirta utcák találkozásánál kikotorták a rácsszemetet és a Major utcai átereszt is kitakarították. A munkálatok szombaton is folytatódtak.

Az MVK Zrt-nek péntek délután a többszöri intenzív eső miatt több forgalmi akadállyal is szembe kellett néznie: a Repülőtéri úti alujáró, a Fürdő út lezárása és az Árok úton, a Forrásvölgy megállóhely után kiöntött patak miatt több járat is terelt útvonalon közlekedett.


Jelenleg újabb forgalmi akadályról nem tudunk, az MVK Zrt. járatai a meghirdetett menetrend szerint közlekednek.


Az ítéletidő okozta károk teljes felmérése és helyreállítása folyamatosan zajlik.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások