Önkormányzati és nem önkormányzati feladatok
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. április 4. szombat

Izidor ünnepli névnapját.
Holnap Vince napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Önkormányzati és nem önkormányzati feladatok
Önkormányzati és nem önkormányzati feladatok PDF Nyomtat Email
2020 március 26., csütörtök 17:02

Az elmúlt napokban főleg internetes felületeken keresztül több felvetés is érkezett a miskolci önkormányzathoz azzal kapcsolatban, hogy miért nem zárnak be teljesen az éttermek, edzőtermek, gyárak, illetve miért nem kezdik meg Miskolcon a koronavírus-tesztek tömeges elvégzését.

Miskolc MJV Önkormányzata ezekben a kérdésekben nem intézkedhet, sem magáncégeket, sem országos közszolgáltatókat – gázszolgáltatót, áramszolgáltatót – nem utasíthat semmire. Mint ahogyan a tömeges tesztelés elrendelésére sincs ráhatása, arról ugyanis csak a kormányzat dönthet.

Miskolc város vezetése ugyanakkor arra kér minden itt működő éttermet, kávézót, fitnesz-termet, illetve nem élelmiszert, higiéniai és tisztítószereket értékesítő üzletet, hogy tartsák be a kormányzat által elrendelt nyitvatartási időket, és mindannyiunk érdekében gondolják át azt is, valóban jó döntés-e, ha továbbra is nyitva tartanak, ezzel esetlegesen fertőzésveszélynek kitéve magukat, személyzetüket és vendégeiket is.

Kérjük, hogy ahol ez megoldható – főleg kávézók, éttermek, vendéglátóipari egységek esetében – a kialakult helyzetre tekintettel inkább kiszállítással, elviteles kiszolgálással lássák el vásárlóikat. Az edző- és fitnesz-termek pedig vizsgálják meg, hogy  esetleg valamilyen online formában nem tudják-e megtartani az edzéseket, foglalkozásokat.

Miskolc városa továbbra is megtesz a kormány védelmi rendelkezéseivel összhangban mindent a miskolciak biztonsága érdekében, olyan döntéseket, intézkedéseket azonban, amelyekre nincs jogköre, nem hozhat.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások