Egy hónapos nagytakarítás Miskolcon
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. február 20. csütörtök

Álmos ünnepli névnapját.
Holnap Eleonóra napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Egy hónapos nagytakarítás Miskolcon
Egy hónapos nagytakarítás Miskolcon PDF Nyomtat Email
2019 április 08., hétfő 10:42

Hamarosan eltűnnek a téli szóróanyag utolsó maradványai és az első tavaszi zöldhulladék a miskolci közterületekről. A márciusban megkezdett városi nagytakarítási munkával várhatóan április végére végez a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. Elkezdődött az illegális hulladék- és törmeléklerakók felszámolása is, ezekre százmilliód nagyságrendű összeget biztosít az önkormányzat.
A városi nagytakarítás első lépésében a téli szóróanyag összegyűjtése történt meg gépi és kézi erővel. A nagy létszámú, 40-60 fő részvételével végzett komplex munka hatása már érzékelhető a diósgyőri, észak- és dél-kiliáni, bulgárföldi városrészekben, a Győri kapu és a belváros egyes területein.
Április első hétvégéjén a Selyemrét nagytakarítása után a teljes Avasi lakótelep és a Szentpéteri kapui területek kerülnek sorra, majd a Csabai kapu, a Vörösmarty lakótelep és a történelmi Avas következik.
Azokból a városrészekből, ahol már befejeződött a tavaszi nagytakarítás, eddig
mintegy 300 tonna port és szóróanyagot, 150 köbméter illegálisan lerakott hulladékot, valamint 300 köbméter zöldhulladékot szállítottak el. A Városgazda számításai szerint ez a mennyiség a munka befejezésére várhatóan megduplázódik.
A hulladék összeszedésére és elszállítására - beleértve az illegális hulladék elszállítását is - Miskolc önkormányzata előirányzatként közel 100 millió forintot biztosít idén a Városgazdának. A társaság azonban nem csak ebből fordít Miskolc város tisztaságára, takarítására nagyobb összeget. A városkép rendezésében kulcsszerepet jelentő nyomortelep-felszámolási program keretében ez évben további 115 millió forint áll rendelkezésre az avult telepek felszámolására, a bontásra és a törmelék elszállítására.

Új hulladékudvar


Három hulladékudvar is működik Miskolcon (József Attila u. 65., Bogáncs és Lorántffy utca), ahol a lakosság díjtalanul, szabályos keretek között adhatja le az építési és bontási törmeléket, a használt gumiabroncsot, a háztartási lomot, az elektromos és elektronikai hulladékot, de akár a sütőolajat is. A hulladék díjtalan leadásához lakcímkártya és személyi igazolvány, valamint az utolsó közszolgáltatási díj befizetését igazoló bizonylat bemutatása szükséges.
Miskolchoz közel, a Hejőpapi Regionális Hulladéklerakó Telepen a lakossági mellett a vállalkozói beszállítóktól érkező, veszélyesnek nem minősülő hulladékok átvételére is lehetőség van.
Az önkormányzat hosszú távú tervei között szerepel Miskolcon egy olyan új hulladékátvevő udvar létesítése, amit a vállalkozások is igénybe vehetnek.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások