Szikszó várossá nyilvánításának 30. évfordulója - ünnepi megemlékezés
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. május 21. kedd

Konstantin ünnepli névnapját.
Holnap Júlia, Rita napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Szikszó várossá nyilvánításának 30. évfordulója - ünnepi megemlékezés
Szikszó várossá nyilvánításának 30. évfordulója - ünnepi megemlékezés PDF Nyomtat Email
2019 február 27., szerda 23:02

 Szikszó 2019. március 1-én ünnepli várossá nyilvánításának 30. évfordulóját. Az ünnepi megemlékezést 2019. március 1-én, délelőtt 11 kor tartják Szikszón az Inkubátor Házban ( Szikszó, Rákóczi u . 33)  amelyre ezúton invitálom Önt vagy szerkesztősége képviselőjét.

 

1989 március 1. a Magyar Népköztársaság elnöki tanácsa Szikszó akkori nagyközséget várossá nyilvánította.  Így száz év elteltével harminc évvel ezelőtt Szikszó újra városi rangú település lett- mondja Füzesséri József Szikszó polgármestere.

 

1988-ban született meg az a 1114/1988/ V. 10/ 6 Szikszó nagyközség tanácsi határozat, amelyben Szikszó akkori vezetése a várossá nyilvánítást kérte az országos szervektől.  Az, hogy Szikszó újra városi rangot kapott, igazi csapatmunka volt.  Részt vettek a benne az 1985-ben megválasztott nagyközségi tanácstagok , de  Panyik József akkori tanácselnök és Vantal  Gyula tanácstitkár fontos szerepet játszottak  abban, hogy ma a szeretett városunk 30. születésnapját ünnepelhetjük.

 

Az elmúlt őszön adta ki önkormányzatunk  azt a két kötetes művet, amelyet Dr Farkas József jegyez , amely  végig viszi az olvasót a város történetén,  a benne a geológiai kialakulástól az 1990-es évekig .- folytatja Füzesséri József.  A 800 oldalas műből az is kiderül ,  Szikszó az 1400 évektől egészen a 19. század második feléig mezővárosként határozta meg önmagát.  Az elmúlt száz évben változatos közigazgatási formát élt meg, a megyeszékhelytől a faluig minden formában, viszont a városi rangját csak 1989 szerezte vissza. Ennek ismeretében még fontosabb értékké vált számunkra a városi jog. Köszönettel tartozunk tehát mindazoknak, akik dolgoztak, tettek érte.

 

Füzesséri József arról is beszélt, a Szikszó30  rendezvénysorozattal méltóképpen ünnepli a város a 30 éves jubileumot. Azok, akik részt vesznek a pontgyűjtő akcióban egy BMW Minit nyerhetnek.  A programsorozat főtámogatója a HELL ENERGY Magyarország Kft, amely a város stratégia partnere .Nemcsak a város által kezdeményezett fesztiválokat, hanem az egyesületek, civil szerveztek, egyházak közösségi rendezvényeit is az ünnepségsorozat részének tekintjük.  Jelenleg hatvan program az, amely a Szikszó30-hoz csatlakozott. A rendezvénysorozat január 26-án indult egy boksz gálával, és december 24.-én zárul. A szikszói állandó lakosok-, akik betöltötték a 18. életévüket-  Szikszó30 programkártyát igényelhetnek maximum ötöt. Aki az év során, 30 rendezvényen részt vesz, harminc pecsétet gyűjt, az részt vehet december 31-én rendezett szabadtéri szilveszteren megrendezett sorsoláson, aminek  a fő díja  a BMW Mini. A Szikszó30 programsorozatról a www.szikszo30.hu oldalon, valamit a Szikszó30 hivatalos facebook és instragram oldalán tájékozódhatnak.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások