Tájékozódni jöttek Kínából
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. június 18. kedd

Levente ünnepli névnapját.
Holnap Gyárfás napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Tájékozódni jöttek Kínából
Tájékozódni jöttek Kínából PDF Nyomtat Email
2018 december 17., hétfő 19:32

Kínai delegáció érkezett Csiangszi (Jiangxi) tartományból partnermegyei látogatásra Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe. A Megyeházán tett hétfői látogatásuk során kiderült, hogy első sorban a szakoktatás felépítése, működése érdekli a kínaiakat.Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke a Megyeháza Szász-termében fogadta a vendégeket. A tárgyaláson részt vett többek közt Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés alelnöke, Csiger Lajos, a Fidesz-KDNP frakció vezetője, dr. Kovács János, megyei főjegyző és Tátrai István, a Miskolci Szakképzési Centrum főigazgatója.


Török Dezső prezentáció keretében bemutatta az ázsiai vendégeknek megyénk földrajzát, gazdaságát, szólt az önkormányzat munkájáról, kiemelten a területfejlesztési feladatokról és eredményekről. Tátrai István előbb bemutatta a magyar oktatási rendszer felépítését, majd konkrétan szólt megyénk szakképzési helyzetéről, a Miskolci Szakképzési Centrum iskoláiról. Az ezt követő párbeszéd során kiderült, hogy a kínaiakat leginkább a szakképzés, ezen belül is az építőipari szakképzés működése érdekelte, illetve felvetették az együttműködés lehetőségét is. Ez a maga nemében újdonság lenne, mivel az MSZC-nek nincs EU-n kívüli intézményi kapcsolata.

Wu Changping, a Csiangszi tartományi lakhatási, város- és vidékfejlesztési osztály politikai ügyvezető titkára megköszönte a magas szintű, baráti fogadtatást. Elmondta, hogy az utazás célja „tanuljunk egymástól, tapasztalatot szerezzünk.” Ennek megfelelően szeretnék megismerni a nálunk folyó fejlesztéseket, felújításokat, korszerűsítéseket.


Csiangszi tartományról egyébként érdemes tudni, hogy majdnem kétszer akkora, mint hazánk, lakóinak száma mintegy 46 millió, Kína délkeleti részén, a Jangcétól délre fekszik a tartomány. Legnagyobb városa az 5 milliós Nancsang. Történelmének kiemelkedő eseménye, hogy innen indult a „hosszú menetelés” Jenanba.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások