Eladták a DVTK címerét, nem akarják a szurkolói tulajdont – a DFC Kft ma egy feneketlen kút
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. május 25. szombat

Orbán ünnepli névnapját.
Holnap Fülöp napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Eladták a DVTK címerét, nem akarják a szurkolói tulajdont – a DFC Kft ma egy feneketlen kút
Eladták a DVTK címerét, nem akarják a szurkolói tulajdont – a DFC Kft ma egy feneketlen kút PDF Nyomtat Email
2018 november 14., szerda 16:31

A DFC Kft ma megtartott taggyűlésén a többségi tulajdonos képviselője nem járult hozzá a diósgyőri szurkolók egyesületének tulajdonossá válásához a Diósgyőri Futball Clubban.
A Diósgyőr Szurkolók Közössége – Egyesület 2018. november 8-án megtartott nyílt ülésén ellenszavazat nélkül döntött arról, hogy elfogadja a miskolci önkormányzat kétszázalékos felajánlását a DFC Kft kisebbségi tulajdonrészéből. A szurkolói egyesület azt a szándékát is kinyilvánította, hogy a DFC Kft többségi tulajdonosának ugyancsak kétszázalékos tulajdonrészének a felajánlásáról tárgyalásokat kíván kezdeményezni.

Erre a közös szándékra mondott ma nemet a Diósgyőri Futball Club 51,6 százalékos tulajdonosa, a Borsodsport Invest Kft.

A taggyűlésen a DFC Kft vezetési válságát, sport-szakmai kudarcait a többségi tulajdonos képviselői ráadásul úgynevezett tőkeemelési javaslattal próbálták elfedni. A Borsodsport Invest Kft jelenlévő képviselői azt kérték, hogy a közpénzekkel gazdálkodó kisebbségi tulajdonos segítse újabb anyagi erőforrásokkal az alkalmatlan vezetők irányította, mára 900 millió forintos tőkehiányt produkáló szervezetet!

Erről természetesen szó sem lehet: feneketlen kútba nem lehet közpénzeket dobálni!

A DFC Kft jelenlegi irányítói nem olyan régen, mindenki megkérdezése nélkül adták el egy külföldi cégnek a DVTK brandet, benne a majd 110 esztendős DVTK címerrel. A címer eladása és az összes szurkolót képviselő egyesület kérésének semmivel nem magyarázható elutasítása sajnos alátámasztja a szeptember végén a nyilvánosság elé tárt megállapításainkat:

-          A klubot tulajdonló gazdasági társaság döntéshozatali rendszere a kizárólagosságon alapul.

-          A gazdasági-társasági döntéseket megalapozó információk fölött csak a többségi tulajdonos, vagy a többségi tulajdonos éppen aktuális megbízottja rendelkezik.

A diósgyőri futball három esztendeje tartó válságának további tényei is közismertek: az egyre csökkenő nézőszám, a hét esztendő alatt elbocsátott 12 edző, az NB I legolcsóbb és legélvezhetetlenebb játékát produkáló keretének kialakítása.

Miskolc város futballt szerető közönsége azt szeretné, ha nemcsak a címerünk, hanem az egész diósgyőri labdarúgás újra a diósgyőrieké, a miskolciaké lehetne!Miskolc, 2018. november 14.                                          Dr. Kriza Ákos

polgármester

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások