• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. június 18. hétfő

Levente ünnepli névnapját.
Holnap Gyárfás napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Sikeres volt a kórházi integráció
Sikeres volt a kórházi integráció PDF Nyomtat Email
2017 április 07., péntek 19:36

„SIKERES KÓRHÁZI INTEGRÁCIÓ” címmel tartott sajtótájékoztatót dr. Németh László
Állami Egészségügyi Ellátó Központ  főigazgatója és dr. Tiba Sándor a Borsod-A.-Z.. Megyei Központi Oktatókórház főigazgatója, aki április 1-től tölti be ezt az új posztot.


Mint megtudtuk Németh László főigazgatótól: „Egyértelműen sikeres volt a miskolci és a megyei kórház integrációja, amelynek eredményeként április 1-jével létrejött a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház. A miskolci centrumkórház létrejöttével egy új működési formát akarnak bevezetni az egészségügyben. Egy olyan megaintézmény jött létre, amelyben gyakorlatilag a fellelhető betegségek 95–98 százaléka gyógyítható. A miskolci integráció a legjobb példája a hatékony együttműködésnek, hiszen szűk egy hónappal ezelőtt történt, hogy dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár bejelentette a két kórház egyesítését és ma már arról beszélhetünk, hogy az új kórház működik, a benne dolgozók megkapták az első fizetésüket és zökkenőmentesen megtörtént az átállás.”Azt is hozzá kell tennem, mondta el Dr.Tiba Sándor, a megalakult Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, hogy jelenleg 2,2-2,4 millió járóbeteget látunk el évente, s ha a megye lakosságát vesszük akkor ez azt jelenti, hogy átlagban háromszor-négyszer megfordul nálunk minden lakos. 

Fontos tehát hogy az átállás ilyen zökkenőmentesen megtörtént.Olyan szervezőmunkát végeztünk el négy hét alatt, ami – úgy gondolom – párját ritkítja.
A főigazgató szerint óriási tudásbázis jött létre az összevonás révén, amely szellemi potenciálként előrevetíti a nagyobb ívű fejlődés lehetőségét.


Újságírói kérdésre azt is megtudtuk, hogy a Megyei Kórház korábbi főigazgatója Dr. Csiba Gábor státusza megszűnt, és a belügyminiszter miniszteri biztosaként  a börtönkórház helyének megtalálása és kialakítása lesz az új feladata.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások