Uszoda párátlanítása - Nagy szükség van rá!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. október 26. hétfő

Dömötör ünnepli névnapját.
Holnap Szabina napja lesz.
Főoldal Gazdaság Tudomány/Technika Uszoda párátlanítása - Nagy szükség van rá!
Uszoda párátlanítása - Nagy szükség van rá! PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 17., csütörtök 10:49

Ha van medencénk vagy uszodánk, esetleg gyakran járunk úszni, tisztában vagyunk vele, hogy a magas páratartalom jellemző, amivel viszont feladataink vannak, hiszen ha hagyjuk elszabadulni, akkor annak komoly következményei lehetnek az épület szerkezetére nézve, de a vendégek komfortérzetét is befolyásolhatja. Mindenképpen páramentesíteni kell, mutatjuk, milyen készülék lehet megfelelő!


Miért kell párátlanítani az uszodát?


Mivel a sok víz rengeteg párával is jár, ezért egyértelmű, hogy párafelesleg áll fenn, és a túl magas páratartalom komoly gondokat tud okozni. Természetesen aki uszodába megy, számol a magas párával, viszont ha a levegőnedvesség bizonyos érték fölé emelkedik, akkor a komfortérzet is sérül, és az egészségre nézve is káros lehet a magas pára. Emellett számos egyéb következménnyel jár az, ha nem tartjuk karban az értéket.


A páramérő használata mellett mindig ismerhetjük az aktuális értéket, így ha nagy lenne a baj, azonnal lehet cselekedni, főleg, ha a relatív páratartalom 75% felett van.


Ezzel járhat a túlzottan nagy pára


A túl magas páratartalom a penészgomba melegágya: tudvalevő ugyanis, hogy ahol nagy a levegőnedvesség, ott gyorsabban elszaporodnak a penészgombák sok kellemetlenséget okozva. A penészes falak amellett, hogy csúnya látványt nyújtanak, légúti megbetegedést is okozhatnak az uszodát látogatóknál. Sőt, azt is vegyük figyelembe, hogy a vegyszerek is kipárolognak a medence vizéből, ami az emberi szervezetre szintén veszélyes lehet.

Ráadásul károsodhat az épületszerkezet is, valamint a medence gépészeti szerkezete is, aminek kijavítása jelentős összegeket és energiát igényelhet. Legrosszabb esetben az épület is megdőlhet, vagy a gépészeti szerkezet tönkremehet, tehát nem érdemes sokat várni azzal, hogy tegyünk a magas páratartalom ellen.


Megoldások az uszoda párátlanítására


Gyakran gondolnak a szellőztetésre mint megoldásra, de sajnos ez egyrészt nem is elegendő, másrészt pedig tudni kell, hogy a szellőztetés által beengedett hideg levegőt fel kell fűteni, így hosszú távon ez egyáltalán nem költséghatékony. Egyedüli és valós megoldást az hozhat, ha valamilyen páramentesítő berendezést telepítünk az uszodába. Az ipari célra is használt páramentesítők a nagyobb méretű helyiségek esetében is bevethetők, kisebb uszodáknál és medencés helyiségekben is, működésük mellett pedig nem kell a penészedéstől tartani.


A Páramentesítő.hu webáruházában számos párátlanító készülék közül lehet választani, nem csak háztartási használatra! Nagyobb terekben, amiknél a légterek egybenyitottak, még nagyobb teljesítménnyel működő készülékek lehetnek szükségesek, mint például a szárítókészülékek, amik egyúttal szárítanak és gyűjtik magukba a levegőnedvességet./X/

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások