Jól halad az energetikai korszerűsítés
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. február 18. hétfő

Bernadett ünnepli névnapját.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.
Főoldal Gazdaság Tudomány/Technika Jól halad az energetikai korszerűsítés
Jól halad az energetikai korszerűsítés PDF Nyomtat Email
2012 június 29., péntek 21:58

Kazincbarcika - Az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával folyik a Polgármesteri Hivatal épületenergetikai korszerűsítése.

A beruházás összköltsége több mint 110 millió forint, az Európai Uniós támogatás összege pedig majdnem 85 millió.
A projekt keretében az 1971-ben épült hivatal energetikai szempontból teljesen megújul: ennek részeként megtörtént a fűtési rendszer korszerűsítése. Az egész épületben termosztatikus szelepeket építettek be, mely által minden helyiségben egyedileg szabályozhatóvá válik a fűtés. Az épület emeletein a teljes körű nyílászáró cserével már végeztek a szakemberek, július első hetére pedig a kisebbik okmányiroda és a házasságkötő terem ablakozása marad.

Közel 90 %-os megtakarítás

Ezt követi a külső falak utólagos hőszigetelése, a színezés, majd az új előtető megépítése. A kivitelező július végére 70 %-os készültséget kíván elérni, majd a beruházás zárása idén szeptember közepe lesz.
A szakemberek úgy számoltak, hogy a komplex épületenergetikai felújítás az épület vásárolt hőigényét 88 %-kal csökkenti. Ez éves szinten 10 millió forint körüli megtakarítást eredményez majd.
Ennek értelmében a beruházás önrésze valamivel több mint 2 év alatt megtérül, miközben az épület egy több mint 100 milliós fejlesztésen esik át.
A pályázatnak köszönhetően az éves szinten több mint 100 000 ügyfelet kiszolgáló, kistérségi központi szerepet is betöltő hivatal komfortosabbá válik és javul az ott dolgozók munkakörülménye.


 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások