Jubileumi gazdanapok Szerencsen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. január 27. hétfő

Angelika ünnepli névnapját.
Holnap Károly, napja lesz.
Főoldal Gazdaság Jubileumi gazdanapok Szerencsen
Jubileumi gazdanapok Szerencsen PDF Nyomtat Email
2010 június 13., vasárnap 20:40

Idén 20. alkalommal ad otthont Szerencs a gazdanapok programjainak 2010. június 18-20. között.

Az 1991-ben Hegyaljai Gazdanapok néven életre hívott mezőgazdasági kiállítás történetében több jelentős fordulópont adódott az évek során. Kezdetben a szerencsi termelőszövetkezet ondi telepe szolgált helyszínül a rendezvénynek. Majd az ötödik évfordulót már a város központjában ünnepelhették a szervezők, kiállítók és látogatók, hiszen 1995-ben a program beköltözött a Rákóczi-várba és a városi sportcsarnokba.


Tizenhat év után a név is megváltozott: 2005-ben Zempléni Eurorégiós Gazdanapok néven hirdették meg a szervezők a mezőgazdasági kiállítást és vásárt. És nem csak a név változott, az új szervezőgárdával új szemlélet lépett színre. Ezen az éven kelt életre a Zemplén Expo, amely a termékek és szolgáltatások általános vásáraként a nagyközönség számára is vonzóvá teszi a kiállítást.
A gazdanapok – bár sok változáson esett át az elmúlt 19 évben – alapjaiban mindig ugyanazt a célt szolgálta: bemutatkozási lehetőséget biztosítani az agráriumban tevékenykedő cégeknek, szolgáltatóknak, hasznos információkat közvetíteni a hegyaljai gazdák felé, segíti a szakemberek, befektetők, vállalkozók közötti kapcsolatok kiépítését.

Idén, a jubileumi 20. gazdanapon a hagyományos mezőgazdasági vásár és kiállítás mellett ismét megrendezik a Zemplén Expot. Jelenleg 70 kiállító regisztráltatta magát a szerencsi gazdanapokra.
A rendezvény szakmai védnökei a Szerencsi Mezőgazdasági Zrt. és a Tokaj Kereskedőház Zrt.
Június 19-én a Zempléni Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a  szakembereket hívja vidékfejlesztési konferenciára a Rákóczi-vár történelmi falai közé.

A látogatókat kulturális és egyéb programok várják. A gyerekeknek nyújtanak szórakozást a kézműves foglalkozások és a vidámpark. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét lesz díszmadár- és hüllőbemutató a Herman Ottó Természetvédők és Madártenyésztők B.-A.-Z. Megyei Egyesülete jóvoltából. Szombaton délután a szerencsi motorosok találkoznak a városközpontban.

A polgármesteri hivatal előtt felállított színpadon a mindhárom napra változatos programot szervezett a Városi Kulturális Központ és Könyvtár. Minden korosztály megtalálja a kedvére valót, hiszen roppant változatos a paletta: lesz népzene, operett, nóta, rock and roll és moderntánc. Bemutatót tart a helyi karateszakosztály, és gólyalábasok is szórakoztatják a közönséget Bemutatkozási lehetőséget kapnak a helyi tehetségek és Szerencs szlovákiai testvérvárosából, Rozsnyóról is érkeznek fellépők. Szombat este a Cairo együttes zenéjére táncolhat a közönség.
Vasárnap délután a Kolompos Együttes mozgatja meg a népzenét kedvelők lábát, majd a program zárásaként az egyik népszerű tehetségkutató műsor felfedezettjének, Király Viktornak tapsolhatnak a vendégek.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások