Megújuló energián alapuló térségfejlesztés
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. január 20. hétfő

Sebestyén ünnepli névnapját.
Holnap Ágnes napja lesz.
Főoldal Gazdaság Megújuló energián alapuló térségfejlesztés
Megújuló energián alapuló térségfejlesztés PDF Nyomtat Email
2010 május 25., kedd 22:24

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program LEADER pályázatainak aktuális eredményeiről, valamint a BÜKK-MAK LEADER "Egy falu -egy MegaWatt" programjáról tartottak ma sajtótájékoztatót, helyi vidékfejlesztési szakemberek és érintett polgármesterek. Dr. Ignácz Dávid a miskolci Helyi Vidékfejlesztési Iroda vezetője tájékoztatójában a LEADER történetét ismertette. Mint mondta, az EU által 1991-ben elindított közösségi kezdeményezés a vidék fejlesztését szolgálja - gazdasági, társadalmi és környezeti problémák helyi megoldásával szeretné elősegíteni a fenntartható fejlődést, Európa vidéki területein. A tagállamok célja az elszegényedő és elöregedő vidéki térségek további leszakadásának megállítása volt, és a lassan két évtizedes gyakorlat – az azóta csatlakozott országokban is – igazolni látszik a program létjogosultságát.

A 44 települést, 94.500 fő lakosságot tömörítő Bükk-Miskolc Térségi LEADER Akciócsoport  vezetője, dr. Nagy József arról beszélt, hogy  tevékenységükkel egy zöld Bükk-Miskolc térségi, gazdasági és jóléti övezet létrejöttét kívánják megalapozni. Az EU által kiemelten támogatott RES (megújuló energiaforrás) és EE (energia hatékonyság) komplex programokon keresztül, a tiszta technikák, technológiák megtelepítésének támogatásával segítik a helyi közösségek fenntartható fejlődését - hogy tiszta és vonzó falvak, éledő közösségek alakuljanak ki, a vendégek számára is látványos, eladható módon.

A megújuló, energia alapú térségfejlesztés érdekében indították el az "Egy falu – egy MegaWatt" (megawatt) programot, mellyel lehetővé szeretnék tenni, hogy a közösségek kisméretű energiatermelő rendszerei, a szigetszerű termelés mellett, belépjenek az energiakereskedelembe is. Intelligens központon keresztül, saját hálózat – "energianet" – formájában, üzleti alapon működjenek együtt, elektromos energiát adjanak és vegyenek.A napokban több LEADER célterületre benyújtott pályázat értékelése fejeződött be sikeresen. A "BÜKK-MAK LEADER Közösségi Energiaudvarok fejlesztése", a "BÜKK-MAK LEADER mobil áruda beszerzése", valamint a "BÜKK-MAK LEADER Tour központ létrehozása" témákban, 30 nyertes pályázattal 310 164 799 Ft támogatási forrást sikerült lekötni. A források központi kötelezettségvállalása megtörtént, a támogatási határozatokat 1-2 napon belül küldik ki a támogatott projektgazdáknak.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet


sajtokozlemeny Bobita-1

Hírdetés

parkhotel

tel: +36-46-796-885
mobil: +36-70-450-4036
info@parkhotelmiskolctapolca.hu


mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások