Közel 1,6 milliárd hulladékgazdálkodásra
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. január 22. kedd

Vince ünnepli névnapját.
Holnap Zelma napja lesz.
Főoldal Gazdaság Közel 1,6 milliárd hulladékgazdálkodásra
Közel 1,6 milliárd hulladékgazdálkodásra PDF Nyomtat Email
2018 május 29., kedd 21:09

ÚJABB SIKERES LÉPÉSEK A HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI RENDSZER FEJLESZTÉSÉBEN
A korábbi évek beruházásainak köszönhetően az Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Önkormányzati Társulás és a Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás területén már bevezetésre került az Európai Uniós szintű hulladékgazdálkodás és sikeresen elindult a szelektív hulladékgyűjtés, csökkentve ezáltal a lerakásra szánt hulladék mennyiségét. A Társulások 2017-ben Támogatási Szerződést kötöttek a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal a meglévő rendszerük továbbfejlesztése érdekében. A vissza nem térítendő támogatás összege: 1 599 999 992 Ft.

A Társulások arra törekednek, hogy a beruházás révén a meglévő hulladékgazdálkodási rendszerüket egységesítsék, melynek köszönhetően sok-sok éven át egységesen magas színvonalon biztosítják a régióban keletkező hulladék kezelését. Az újabb fejlesztések megvalósulásával egyúttal teljesül a Hulladékgazdálkodási Törvény előkezelésre, hasznosításra vonatkozó előírása, szem előtt tartva az Európai Unió elvárásait, ezáltal hatékonyabb és gazdaságosabb üzemeltetés válik lehetővé.
A projektnek köszönhetően lehetőség nyílt a Társulások 143 települését kiszolgáló edényzetek beszerzésére, valamint a meglévő jármű- és géppark bővítésre kerül, továbbá egy nagyszabású telephelyfejlesztés kerül kivitelezésre.

A projekt által egy jelentős mérföldkőhöz jut a régió, hiszen egy korszerű, környezetbarát és példamutató hulladékgazdálkodási rendszer fogja szolgálni a lakosokat.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet


sajtokozlemeny Bobita-1

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások