23 milliárd forint plusztámogatáshoz jut a BKV
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. május 23. csütörtök

Dezső ünnepli névnapját.
Holnap Eszter napja lesz.
Főoldal Gazdaság 23 milliárd forint plusztámogatáshoz jut a BKV
23 milliárd forint plusztámogatáshoz jut a BKV PDF Nyomtat Email
2009 december 14., hétfő 07:00

23 milliárd forint plusztámogatáshoz jut a BKVElhárul a közvetlen csődveszély a BKV-nál, miután - a Népszava információi szerint - a kormány és a főváros fő vonalaiban megegyezett a cégnek nyújtandó "mentőövről". A lap hétfői száma szerint 2010-ben 23 milliárd forint plusztámogatáshoz jut a BKV három részletben. A pénzt nem hitelként, hanem a költségvetésből kapja a BKV, és a 23 milliárdból ötöt a főváros ad - írja saját információkra hivatkozva a napilap. Cserébe a kormány garanciákat követel. A kormánygaranciák közé tartozik egy etikai kódex kidolgozása, valamint a szakszervezetekkel kötött és év végén lejáró kollektív szerződés olyan átdolgozása, amely már jövőre megtakarításokat hoz.

A kormány a sorozatos BKV-s botrányok, korrupciógyanús ügyek miatt szigorúan megköveteli a cégnél a felelősségi szintek egyértelműsítését, a jog- és hatáskörök tisztázását. Ez egy átlátható és a törvényes, takarékos gazdálkodás feltételeit elősegítő, teljesen új szervezeti és működési szabályzat (szmsz) elkészítését jelenti, melyen jelenleg is dolgozik a társaság - olvasható a lapban.

A támogatásról a következő egy-két hétben ismét a legmagasabb szinten várható megállapodás, vagyis ismét találkozik Bajnai Gordon miniszterelnök és Demszky Gábor főpolgármester, akik november végén már kerestek közösen megoldást a társaságot fenyegető csőd elhárítására.

 

(MTI)

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások