Bajnai: az új kormánynak folytatnia kell a reformokat
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. január 27. hétfő

Angelika ünnepli névnapját.
Holnap Károly, napja lesz.
Főoldal Gazdaság Bajnai: az új kormánynak folytatnia kell a reformokat
Bajnai: az új kormánynak folytatnia kell a reformokat PDF Nyomtat Email
2009 november 11., szerda 09:00

Bajnai: az új kormánynak folytatnia kell a reformokatAz adórendszer, az egészségügy és a MÁV átalakítása is csak akkor lehet sikeres, ha a következő kormány folytatja a megkezdett reformokat - mondta az fn.hu-nak Bajnai Gordon. A szerdán megjelent interjúban a kormányfő tarthatónak nevezte az idei és a jövő évi hiánycélt. "A kiadási oldalt keményen kontrolláljuk" - mondta. Hozzátette: a bevételek oldalán elég óvatosan tervezett a pénzügyminiszter, ezért jó esély van a terv tartására, ha csak nem következik be újabb negatív fordulat a gazdaságban.

 

Megjegyezte ugyanakkor, hogy a bevételek kevésbé függnek a kormánytól, hiszen például a társaságiadó-bevételek csak december 21-én folynak be, akkor derül ki pontosan mennyi is folyt be.

 

Az egészségügyet firtató kérdésre elmondta egyebek között, hogy maguk a kórházak is elismerték: még mindig túl sok kórházi ágy van kis intézményekben, és ezeket szerintük meg kellene szüntetni. Azért nem hatékony a rendszer, mert széttagolt. "Azt gondolom, hogy aki mandátumot kap a választások után, annak végig kel csinálnia ezt az átalakítást" - mondta. Felhívta a figyelmet arra is, hogy eközben soha nem látott mennyiségű pénz megy az orvosi ellátás hosszú távú fejlesztésére. Egy kivételével minden nagy kórház 8-11 milliárdos támogatást kap, hogy rendbe rakja gépparkját és ingatlanait.

 

A gazdasági növekedéshez Bajnai Gordon szerint három dolog kell: egyensúly, növekedési potenciál és be kell indulniuk az exportpiacoknak. Kiemelten fontosnak nevezte a növekedésre, a fejlődésre való képesség megteremtését. "Éveket vesztegettünk el 2000 óta: fontos döntéseket halogattunk...".

 

Veres János jelölését firtató kérdésre nem kívánta kommentálni, hogy pontosan milyen pozícióról van szó. "Beszélgettem vele, és azt gondolom, hogy az a jelölés, amiről beszéltünk, számára vonzó és érdekes" - mondta.

 

(MTI)
 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások