• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. május 23. szerda

Dezső ünnepli névnapját.
Holnap Eszter napja lesz.
Főoldal Életmód Gasztrománia
Gasztrománia


Isszuk a sört, s beszélünk is róla PDF Nyomtat Email
2009 június 15., hétfő 18:46
“Azt mondják, mi magyarok nem vagyunk „sörös” nép, sokkal inkább borkultúránkról ismer minket a nagyvilág. Ez persze igaz, ugyanakkor nemcsak a fogyasztását tanultuk el a szomszédos népektől, hanem az előállítását és — bizonyság rá jelen kötetünk — a története iránti érdeklődést, a kuriózumok iránti kíváncsiságot messze meghaladó, szakmai alaposságú feldolgozásnak, valamint a témakör múltunkban és jelenünkben való méltó elhelyezésének igényét is.
 
Bővebben...
 
ARANYKORONA ÉTTEREM-SZÁLLODA & SÉTÁLÓ PINCE PDF Nyomtat Email
2009 május 28., csütörtök 16:02
ARANYKORONA ÉTTEREM-SZÁLLODA & SÉTÁLÓ PINCE Bor & Gasztronómia & Kultúra
A Miskolc történelmi belvárosában található különleges szolgáltatóházba betérve a fogyasztás mellett számos turisztikai szolgáltatást is igénybe vehetnek vendégeink a hagyományos és megszokott vendéglátáson kívül.
Bővebben...
 
Szarvasgomba fesztivál Szilvásváradon PDF Nyomtat Email
2008 november 06., csütörtök 14:04
Szarvasgomba fesztivál SzilvásváradonA szarvasgomba a föld alatt nő, régebben sertésekkel keresték, manapság inkább idomított kutyákat használnak. Egy kiló gomba ára típustól függően 2 000-5 000 Euro.
A szarvasgomba vadászat romantikus foglalatosság, kicsit a kincskereséshez hasonlít. Június közepétől februárig tart a szarvasgomba szezonja, ezt ünneplik sok helyen Európában fesztivállal. Az olaszországi Albába például a világ leghíresebb chefjei érkeznek ilyenkor a rendezvényre, hogy bemutassák a legkülönfélébb kreációikat. A szarvasgomba kilója itt egyébként kb. 1600 fontnál kezdődik. De rendeznek fesztivál az isztriai Livadén, Soltvadkerten, Hőgyészen, és Heves megyében is. Ide látogatott az Rmagazin csapata is.

Bővebben...
 
Rotyogott a kakaspörkölt, főtt a kakas leves PDF Nyomtat Email
2008 november 06., csütörtök 13:52

Rotyogott a kakaspörkölt, főtt a kakas levesBizony sírva vigadtak a tardi kakasok azon szombati napnak a hajnalán, amikor a Tard Önkormányzat és az Észak-Bükki Gasztronómiai szövetség hívószavára 49 csapat döntött úgy, hogy valami ínyencséget főz belőlük. Bár az a 21 amelyet a szépségversenyre nevezték a kendermagostól a japán, valamint az őshonos magyar fajtákig azok büszkén billegették magukat. A zsűri a sarkantyújuk, tarajuk, tartásuk alapján döntött a legszebbről, mint azt Csetneki László elnöktől megtudtuk. Mindezen bírálati szempontok alapján Német Mihályné Gyuri kakasa harmadik, A Balázs BT. Foltoskája második és Nyakó Béla kakasa első díjat kapott, s ők hárman elkerülték az idén a bográcsot.

Bővebben...
 
A borkóstolás művészete PDF Nyomtat Email
2007 november 06., kedd 09:43

A borkóstolás művészeteA bornak a kóstolása egy rendkívül összetett folyamat. Sok mindenre épül, talán első sorban a borkóstoló személyiségére, annak fiziológiájára, lélektanára, felkészültségére és még sok minden másra. Ezért talán ebben a rövid leírásban inkább a kóstoló, fogyasztó által leginkább használt mozzanatokat lehetne bemutatni.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 71 72 73 74 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások