Milyen a jó konyhakés?
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. augusztus 15. szombat

Mária ünnepli névnapját.
Holnap Ábrahám napja lesz.
Főoldal Életmód Gasztrománia Milyen a jó konyhakés?
Milyen a jó konyhakés? PDF Nyomtat Email
2020 január 20., hétfő 12:47

Szakácsként valószínűleg jól tudhatod, hogy a pontos konyhai munkához elengedhetetlen a megfelelő kés kiválasztása.

Azt egyértelműen leszögezhetjük, hogy a feladatok elvégzéséhez jó minőségű konyhai késeket kell választanunk, mivel egyrészt megóvhatjuk magunkat a sok bosszúságtól, balesettől, másrészt a munkánk végeredménye is jól fest majd. Most nézzük, milyen szempontok alapján választhatjuk ki a tökéletes vágóeszközt!

Mekkora az akkora?

Attól függően, hogy milyen munkára fogjuk a késünket, más-más méretűt kell beszereznünk. Ez azért fontos, mert általában a kések minden egyes darabját az adott munkaterületnek megfelelően alakították ki.


Itt van példának egy hámozó kés, aminek egy pici, 8 cm-es pengéje van, ezért alkalmas a zöldségek, gyümölcsök héjának eltávolítására. Markolata tökéletesen illik a tenyeredbe, pengéi rozsdamentes acélból készültek és valósággal megcsillan a szemedben. Garantáltan tartós fajta. De mielőtt beleszeretnél, ismerkedjünk meg a kenyérvágó késsel is, amelynek az éle inkább hosszú, az alja pedig recézett. Kialakításának köszönhetően kiválóan alkalmas a pékáruk, kenyerek gyors szeleteléséhez.


Beszél a márka

Számos szakmabeli számára a kések kiválasztása leginkább a márkanév alapján a legegyszerűbb, mivel az egyes termékek ezen paraméterek alapján tűnnek ki a vágóeszközök végtelen rengetegéből. És melyek a legizgalmasabb márkanevek? A Fiskars, az Acros, a Scanpan, a Burgvogel, az Eikaso, a Dick, de a Kai, Icel, Global, Wüsthof vagy a Mcusta Zanmai márka kései is megemlíthetőek. Ezek a kések mindegyike jó minőségű, és a nevük és presztízsük alapján jól ismert konyhai munkaeszközöknek számítanak. Kategóriájukat tekintve pedig egyértelműen a felsőbb kategória osztályában foglalnak helyet.


Természetesen nem egyszerű a szakma legjobb késeinek a beszerzése, ezért körültekintően kell eljárnunk. A Chefs.hu-nál kapható márkás kések között megtalálható mindegyik minőségi darab, így már csak át kell gondolnunk, melyikre is van igazán szükségünk.


Egy kiemelt márka

Az imént felsorolt márkák közül vettem a bátorságot, hogy kiemeljek egyet, pontosabban a Wüsthof márka Classic késeit. Miért e népszerűség? A világszerte ismert márkanév az egyik legjobb kést tudhatja magáénak. Ennek oka a speciális fejlesztésük, hiszen kifejezetten a konyhai és egyéb főzéssel kapcsolatos tevékenységre alakították ki őket. Az eleganciát és kényelmet a szintetikus anyagú nyelük biztosítja. Míg a tartósságot a rendkívüli minőségű német öntöttvas acél anyaga támogatja.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások