50 kilométert is utazik a magyar egy jó étteremért
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. május 24. péntek

Eszter ünnepli névnapját.
Holnap Orbán napja lesz.
Főoldal Életmód Gasztrománia 50 kilométert is utazik a magyar egy jó étteremért
50 kilométert is utazik a magyar egy jó étteremért PDF Nyomtat Email
2019 február 27., szerda 06:41

Így választanak éttermet a magyarok

Általánosságban igaz a magyarokra, hogy messzebbre is elutaznak egy étterem miatt - derül ki egy friss kutatásból. Érdekesség, hogy a legtöbben az ismerőseik ajánlása alapján keresnek fel egy vendéglátóhelyet, és a válaszadók több mint fele hangulattól függően dönt az új és a megszokott között.


A legtöbben utazás előtt tájékozódnak az éttermi kínálatról, és ez alapján döntenek az ebéd helyszínéről, de a magyarok közel harmada utazás közben választja ki a számára legszimpatikusabb helyet.

Egy ismert derecskei étterem nem reprezentatív kutatásából kiderült, hogy a budapestiekre nem jellemző, hogy 50 kilométernél távolabb utaznának egy étterem miatt. Országos viszonylatban a Hajdú-Bihar megyében élők hajlamosabbak nagyobb távolságokat, akár 100 kilométernél is többet megtenni, hogy eljussanak a vágyott étterembe. A kitöltők többsége 21 és 50 kilométer közötti távot hajlandó utazni egy vendéglátóhelyért.

A kérdőívet kitöltők közel 40 százaléka az ismerősök ajánlása alapján keresett már fel éttermet, több min 13 százalékuk a közösségi médián keresztül tájékozódott. A válaszadók tizedének fontos tényező a választás megkönnyítésében egy pozitív cikk a vendéglátó egységről.

Leginkább Budapesten és Pest megyében vállalkozó szelleműek az emberek, innen próbálnak ki új helyeket legszívesebben a kitöltők. Kiderült az is, hogy a magyarok egyharmada inkább új helyeket próbál ki, de a válaszadók több mint fele hangulattól függően választ a megszokott és az új között.

A felmérése szerint az izgalmat, új ízeket nyújtó helyek és a hagyományos magyar konyhával operáló éttermek a leginkább kedveltek a kitöltők körében. A modern éttermek kedvelői a kitöltők közel 41 százalékát, a „kockás terítős” helyek látogatói 36 százalékot tesznek ki a válaszadók közül.

Séra-Szabó Veronika, az Almavirág Étterem vezetője arról beszélt, a kapott eredményeken tökéletesen visszatükröződik, amit a hétköznapokban tapasztalnak Derecskén.

„A kutatás rámutatott, hogy a Hajdú-Bihar megyében élők akár 100 kilométert is utaznak egy-egy étterem felkereséséért, amit mi is igazolni tudunk. Sokszor fordul elő, hogy a vendégek a közösségi médiában kapott pozitív értékeléseink miatt nagyobb távokat is megtesznek csak azért, hogy nálunk ehessenek. Számunkra ez mindig nagy öröm és óriási megtiszteltetés, ahogyan az is, hogy rengeteg a visszatérő vendégünk nemcsak a térségből, hanem az ország minden területéről” – mondta Séra-Szabó Veronika.

Az Éttermet a filozófiája teszi egyedülállóvá. Rendelkeznek azzal az előnnyel, hogy szinte semmiért sem kell a szomszédba menniük, hiszen helyi gazdáktól tudják beszerezni az alapanyagokat, ami számukra garancia a minőségre. A csapatba csak olyan kollégákat választottak, akik a gasztronómia illetve vendéglátás területén kiváló szaktudással és jelentős tapasztalattal rendelkeznek.

Az étterem nem véletlenül kapta a nevét az almavirágról: a vendégek látogatást tehetnek a 110 hektáros almáskertben, ahol mindenki a saját szemével láthatja, miből készül a mézes sült alma krémlevesük, az almás palacsintájuk és a híres derecskei almalevük.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások