Furmint Február Miskolc: Kóstolj bele újra!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 28. hétfő

Vencel ünnepli névnapját.
Holnap Mihály napja lesz.
Főoldal Életmód Gasztrománia Furmint Február Miskolc: Kóstolj bele újra!
Furmint Február Miskolc: Kóstolj bele újra! PDF Nyomtat Email
2018 január 23., kedd 18:55

Az idén majd negyven borászat képviselteti magát és a város nyolc nívós étterme kínál ínyencségeket a Furmint Február Miskolc rendezvényén.

Tokaj-hegyalja legizgalmasabb Furmintjait készítő pincészetei sorakoznak fel újra február 9-én 17 órától a Városházán, immár második alkalommal. A cél változatlan: a minőségi borok népszerűsítésére fókuszál a program és egyben a találkozás lehetőségét is kínálja a borászok és borkedvelők között. Több mint nyolcvan féle bor kerül terítékre egy térben.
Bár Miskolcon sokasodnak a borhoz, borfogyasztáshoz kapcsolódó események, még mindig van újításra alkalom. Ilyen a Furmint Február programja is, amelyet a borvacsoráktól és a pincelátogatásokra épülő kezdeményezésektől az különböztet meg, hogy tulajdonképp ötvözi a kettőt: komoly borválogatással kecsegtet és kivételes kötetlen találkozásokkal a borászokkal egy helyen, a Városháza elegáns környezetében, immár két szinten.
Meglepő, hogy a Tokaj-hegyaljai borászoknak ritkán adódik módjuk miskolci bemutatkozásra. A régió legendás borvidéke, amely a magyar bort a világban is ismertté tette, itthon nagyobb figyelmet követel. Ezért is született a Furmint Február ötlete kapcsolódva a már népszerű, azonos elnevezésű országos programhoz. A Furmint az a szőlőfajta, amely jól közvetíti a tokaji talaj sokszínűségét, számtalan stílusjegyet hordoz, fantáziadús. Alkalmas arra, hogy a hazai és külföldi fogyasztók érdeklődését is felkeltse.
A szervezők vezérelve a meghívásnál elsősorban a minőségre törekvés, hogy a látogatók nemzetközi mércével mérve is remek borokat kóstolhassanak és azok alkotási folyamataiba is bepillantást nyerhessenek a beszélgetések révén. A jelenlévők között a nagy birtokok (cca.100 hektáron gazdálkodók) tulajdonosai  kifinomult stílust, megbízható, szinte állandó minőséget képviselnek. A kis borászatok (cca.2-8 hektáron gazdálkodók)  pedig egyedi, izgalmas, évjáratonként változó nedűket alkotnak, de mindig magas minőség jellemzi őket is. Érdemes lesz megkóstolni többek között ezért a Barta Furmintot, az Árvay Furmintot, a Kvaszinger, a Ferdinánd pincészetek borait. A nagy pincészetek közül pedig kihagyhatatlanok a Hétszőlő és a Disznókő borok. A finom innivaló mellé pedig sikertörténetek járnak, melyek kapcsán méltán lehetünk büszkék hazánk borászaira.
Az idei sétálókóstolóra gasztronómiai kuriózumokkal készülünk, bemutatkozik a frissen megalakult Gasztro Klaszter Miskolc. A szerveződés nyolc nívós éttermet tömörít, melyek mind erre az alkalomra egy-egy csemegével készülnek. A Világbéke, a Drót, a Végállomás, a Desszertem, a Leves, a Rossita, a Via Piano és a Tókert Étterem a Furmint ízhatását erősítő falatokat szervíroz! A program az idén is kihagyhatatlan. Akik ezt tavaly megtapasztalták már váltottak jegyet!


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások