Gyermekmentő futónagykövet és maszkmester 2018 Egészséghősei között
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. november 12. kedd

Jónás, Renátó ünnepli névnapját.
Holnap Szilvia napja lesz.
Főoldal Életmód Medicina Gyermekmentő futónagykövet és maszkmester 2018 Egészséghősei között
Gyermekmentő futónagykövet és maszkmester 2018 Egészséghősei között PDF Nyomtat Email
2018 november 16., péntek 12:17

Átadták a HáziPatika.com pályázatának díjait

Ünnepélyes díjátadóval zárult az egészségportál hétköznapi hősöket kereső kezdeményezése, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet azokra az egészségügyi dolgozókra, páciensekre, civilekre, akik a legtöbbet tesznek környezetük egészségének megóvásáért. A szakmai zsűri és a közönség hat kategóriában választhatta ki az idei példaképeket.A vártnál is nagyobb érdeklődés mellett zárult az idei Egészséghősök pályázat: hat kategóriában közel 130 jelölt állhatott a közönség és a szakmai zsűri elé, akikre összesen több tízezer szavazat érkezett. A díjátadón végül 11 önzetlen hős vehette át az orvos, egészségügyi szakember, innovátor, új generáció, páciens/szószóló és híresség kategóriák szakmai-és közönségdíjait.

„Nagy öröm volt látni, mennyi névtelen hős él közöttünk: a futómozgalmat indító gyerekgyógyásztól a genetikai vizsgálatok fontosságáért kampányoló édesanyán keresztül az orvostanhallgatókat segítő szimulációs applikáció fejlesztőjéig rengetegen fordítják arra a szabadidejüket nap min nap, hogy saját és környezetük életét jobbá tegyék. Hogy segítséget és reményt nyújtsanak a betegségekkel küzdőknek, vagy egészséges életmódra buzdítsák a még kevésbé elkötelezetteket” – mondta el Kulcsár Hajnal, a kampányt indító HáziPatika.com főszerkesztője. „Közhelynek hangzik, de az Egészséghősök pályázat esetében valóban nagyon nehéz dolga volt a szakmai zsűrinek. Legszívesebben minden jelöltet díjaztunk volna, hiszen mind igazi hősök.”

A dr. Ficzere Andreából, a Magyar Kórházszövetség elnökhelyetteséből, Zöldi Péter egészségügyi menedzserből, dr. Béres Józsefből, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnökéből, Nagy-Tóth Ildikóból, a Mályvavirág alapítvány elnökéből, Győrfi Pálból, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-igazgatójából, illetve Kulcsár Hajnalból álló szakmai zsűri Orvos kategóriában Dr. Benyó Gábor gyermek hematológus-onkológus főorvost, a Tábitha Ház orvosigazgatóját, Egészségügyi szakember kategóriában a rendőrség kötelékében egészségügyi oktatását maszkmesteri tudásával kombináló Hangel Bálint Tibort, Innovátor kategóriában a Korábban Érkeztem Koraszülött Alapítvány gyásztanácsadójaként segítő Dr. Zelena Andrást, Új generáció kategóriában az orvosi missziók és gyermektáborok önkénteseként is tevékenykedő Kalászi Marianna orvostanhallgatót, Páciens/Szószóló kategóriában pedig a miskolci Nagy Boglárkát hirdette meg győztesként, aki a Magyarországi Légimentésért Alapítványon keresztül tesz a légimentésben dolgozók munkakörülményeinek javításáért.

A közönség szavazatai az utolsó napokban is záporoztak a jelöltekre, akik között néhány kategóriában komoly verseny alakult ki. Az Orvos kategória győztese végül a krónikus betegek és fogyatékkal élők megkülönböztetése ellen küzdő dr. Mangó Gabriella gyöngyösi orvos-természetgyógyász lett, az Egészségügyi kategóriában a legtöbb szavazatot a glutén-és laktózintoleranciában szenvedőknek segítő Tóth Judit gyógyszerész asszisztens kapta, a CigiSzünet Facebook-oldal létrehozójaként és szerkesztőjeként Dr. Pócs Dávid sürgősségi szakorvos lett az Innovátor kategória közönségdíjasa. Az Új generáció kategóriában a legtöbb közönségszavazatot Balogh Enikő debreceni orvostanhallgató gyűjtötte össze, aki futásaival rendszeresen adományokat gyűjt sérült és beteg gyermekeknek, melynek köszönhetően Gyermekmentő Futónagykövetnek is kinevezték. A Páciens/Szószóló kategóriában Sevcsik M. Anna kapta a legtöbb szavazatot. Az érdi édesanya személyes érintettség miatt fogott neki a Babagenetika Mozgalom szervezésnek, melynek egyik fő célja, hogy felhívja a figyelmet a genetikai vizsgálatok fontosságára.

A Híresség kategória közönségdíjasának Erős Antóniát választották. A televíziós személyiség hosszú évek óta aktívan kampányol a cukorbetegség megismeréséért, az általa alapított Egy Csepp Figyelem Alapítvány pedig a diabétesszel küzdők mindennapjait próbálja megkönnyíteni.

2018 Egészséghőseiről bővebben: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/egeszseghosok/blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások