Bárányhimlő elleni oltóanyag kampány
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. március 22. péntek

Beáta ünnepli névnapját.
Holnap Emőke napja lesz.
Főoldal Életmód Medicina Bárányhimlő elleni oltóanyag kampány
Bárányhimlő elleni oltóanyag kampány PDF Nyomtat Email
2017 december 07., csütörtök 11:46

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata bárányhimlő elleni védőoltási programot indít egészségmegőrzés és betegségmegelőzés céljából.
A bárányhimlő heveny, ragályos, hólyagos kiütésekkel járó, cseppfertőzéssel terjedő vírusfertőzés. A beteg - akár még tünetmentesen - a kiütések megjelenése előtt már 1-2 nappal fertőz. Körülbelül kéthetes lappangási idő után jelenik meg a láz és olykor az egész testet elborító, napok alatt hólyagossá váló, majd pörkösödő, általában egy hétig tartó viszkető kiütés. A vírus a betegség gyógyulása után a szervezetben marad, a gerincvelői idegdúcokban megbújva és későbbi életkorban, bizonyos faktorok hatására reaktiválódhat, övsömört okozva.
A bárányhimlő a leggyakoribb bejelentett fertőző betegség hazánkban. Magyarországon évente 30-40 ezer bárányhimlős esetet jelentenek, de a valós megbetegedések száma ennek körülbelül a duplája lehet. A gyermekek 85-90%-a 10 éves koráig átesik ezen a vírusfertőzésen.
Általában magától gyógyuló betegség, de az esetek 2-6 %-a szövődménnyel jár, amelyek kezelésére legtöbbször kórházi ellátásra van szükség.

A program keretében azokat a Miskolcon állandó lakóhellyel rendelkező, jelenleg óvodás gyerekek védőoltással történő ellátását támogatjuk, akik még nem estek át bárányhimlő betegségen.
A programban résztvevő gyermekek 2-adagos oltási költségének egy részét az Önkormányzat átvállalja, így a szülőnek mindössze 5.000.-Ft-ba kerül kettő darab oltóanyag. Ez a teljes összeg 1/3 része.
Amennyiben a gyermek az oltási sor első részét már korábban megkapta, abban az esetben is van lehetőség a kedvezményes oltóanyag igénybevételére a második részoltáshoz.
A szülői nyilatkozat leadásakor, az érintettek részére az önrész befizetésére szolgáló csekk kerül átadásra, amelynek befizetéséről szóló igazolást legkésőbb 2017. december 15. napig kell leadni a megjelölt címen.

Az oltási programról érdeklődni személyesen a Miskolci Egészségfejlesztési Intézet Igazgatóságán (3525 Miskolc, Városház tér 13. szám) ügyfélfogadási időben*, valamint a 46/786-307, a 46/786-549, és a 46/792-354 telefonszámokon lehet.

*Ügyfélfogadási idő:
Hétfő, Csütörtök, Péntek:    09.00-10.00
Kedd, Szerda:            13.00-14.00


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások