• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. június 20. szerda

Rafael ünnepli névnapját.
Holnap Alajos napja lesz.
Főoldal Életmód Medicina Katus Attila tippjei a sikeres életmódváltáshoz
Katus Attila tippjei a sikeres életmódváltáshoz PDF Nyomtat Email
2017 február 03., péntek 16:01

Az újévi fogadalmak negyedét már az első héten megszegik, és az idő előrehaladtával egyre kevesebben emlékeznek rá, hogy milyen elhatározásokkal kezdték az évet. Katus Attila, a MOM Wellness személyi edzője segít, hogy ezúttal ne veszítsük el a lendületet és a motivációt.


1.      Lépjünk a tettek mezejére!


Az edző szerint rendkívül fontos, hogyha megszületett a döntés, a lehető leghamarabb cselekedjünk: ne keressük a kifogásokat, mentségeket, hiszen egy kis mozgáshoz még csak ki sem kell mozdulnunk az otthonunkból.2.      Kisebb lépések, reális célok


„Az életmódváltás helyett gondolkodjunk életmód változtatásban” – kezdte Attila. „Ez azt jelenti, hogy ne egy drasztikus programba kezdjünk, amely biztosan kudarcot vall, hanem tegyünk apró lépéseket, például fokozatosan építsük be a mozgást a mindennapjainkba. Kezdetben heti két alkalom is már célravezető lehet.”3.      Írjunk tervet!

A terv írása nem csak azért fontos, hogy lássuk magunk előtt az elérendő célokat, és támaszkodhassunk a folyamatos eredményekre, hanem azért is, mert így leírt nyoma van az elhatározásainknak – Attila szerint ez sokkal jobban hat a lelkiismeretünkre, mintha csak ábrándozunk a vágyott alakról.4.      Hóban-fagyban is edzés!


Bár a hűvös napokon nehezebben vesszük rá magunkat, hogy elmenjünk a konditerembe, a szakember hangsúlyozta, hogy minél rosszabb az időjárás, annál többet segít a lelkiállapotunkon a sport. Egy teljes testet átmozgató, alapos edzés után könnyebben viseljük a tél és az időjárás viszontagságait is.

5.      A titkos összetevő

„Ritkán hangsúlyozzák, pedig mindennek az alapja, hogy kipihentek legyünk! A fáradt, kialvatlan ember kevésbé motivált a sportra, jobban kívánja a gyors szénhidrátokat, egészségtelen ételeket, míg ha kipihentek vagyunk, az edzéshez is sokkal pozitívabban, energikusabban állunk hozzá.”Elhatározásaihoz személyre szabott tanácsokat, edzéstervet is kérhet Katus Attilától a MOM Wellnessben!blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások